nlc.hu
Trend

Várkonyi Andrea Dior blézere

Emiatt kerül milliós összegbe Várkonyi Andrea blézere

A blézer mintáját még maga a divatház alapítója, az ikonikus Christian Dior tervezte, de más miatt is különleges.

Ahogy arról mi is beszámoltunk Várkonyi Andrea csütörtökön több millió forint értékű Dior szettben jelent meg férje oldalán a FeHoVa kiállításon. Az összeállítás leglátványosabb eleme kétségkívül a 2850 euró, azaz nagyjából 1 millió forint értékű blézer volt, melyen Párizs térképe látható. A különleges minta története hét évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza. 

Várkonyi Andrea Diorban

Várkonyi Andrea Diorban a FeHoVá-n (Fotók: Fotocentral-Vörös Szilárd // Dior)

A Plan de Paris mintát még maga a divatház alapítója, Christan Dior tervezte az 1950-es években. A térképen Párizs belvárosa látható, olyan ikonikus helyszínekkel, mint a Diadalív, a Champs-Élysées, vagy a világ egyik legfényűzőbb és legdivatosabb utcájaként emlegetett Rue du Faubourg Saint-Honoré, de természetesen a 30 Avenue Montaigne is felfedezhető rajta, ahol a legendás tervező 1946-ban megalapította couture divatházát. 

A mintát, mely eredetileg egy sálon jelent meg, a divatház jelenlegi kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri használta fel újra a 2023-as tavaszi-nyári kollekcióban. A mintával több ruhát, kiegészítőt, valamint lakberendezési tárgyakat is piacra dobott a luxusmárka.

Sál a Plan de Paris motívummal

Sál a Plan de Paris motívummal (Fotó: Dior)

A különböző tárgyakra egészen aprólékos – részben kézi – munkával viszik fel a mintázatot, hogy elérjék a tökéletes, texturált hatást. A vászontáskákon például egy innovatív, háromdimenziós hímzéstechnikát alkalmaznak, melynek köszönhetően részletgazdag vizuális hatás jön létre. A fent említett blézer pedig egy szintén egészen egyedi kötéstechnikával készül. Mindez némileg érthetőbbé teszi, miért is kérnek érte ennyire magas árat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top