nlc.hu
Trend

Katalin hercegné lábmérete

Emiatt visel eltérő méretű cipőket Katalin hercegné

Három különböző méretet vásárol a cipőiből a hercegné. Eláruljuk, miért.

Katalin hercegnét pályafutása első éveiben gyakran vádolták azzal, hogy túlságosan unalmasak a cipőválasztásai. Ahogy azonban számos más tekintetben, úgy ebben is rengeteget finomodott a stílusa és ma már több ezer darabból álló, változatos cipőgyűjteménnyel rendelkezik. Azonban nem minden cipője egyforma méretű, ennek pedig megvan az oka. 

Katalin hercegné

38-as, 38,5-es és 39-es cipőket is hord (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

A brit sajtó úgy tudja, hogy a hercegné lába 38,5-ös, viszont az éles szemű szakértők megfigyelték, hogy a melegebb hónapokban általában 39-es cipőméretet visel, ahogy a nagyon magas sarkú cipőkből is, míg hűvösebb időben, illetve a kényelmes  lábbelikből többnyire 38-as vagy 38,5-ös méretet hord. Ennek pedig az az oka, hogy a melegben, vagy a magas, kényelmetlenebb állású lábbelikben megduzzad a lábfeje, a nagyobb mérettel pedig elkerülheti, hogy a lábbeli feltörje lábát.  

Mindemellett az sem elhanyagolható tény, hogy a különböző márkáknál vagy országokban akár el is térhet némileg a méretezés, így például az olasz cipők jó részére jellemző, hogy egy fél mérettel nagyobbak, mint a brit, a francia vagy az amerikai divatházak cipői. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top