nlc.hu
Trend

5 ikonikus luxustáska megfizethető változata

Elérhető luxus: 5 ikonikus táska megfizethető változata

Ha valaki nem akar milliókat fizetni egy táskáért, akkor van más megoldás is.

Nem mindenki engedheti meg magának, de egy luxustáska bizony jó befektetés tud lenni, főleg, ha egy olyan darabba ruházunk bele, ami garantáltan nem fog kimenni a divatból, tartani fogja az értékét, sőt. Természetesen vannak nagyon ügyes hamisítványok is, komoly iparág épült erre, bár vannak, akik házi, barkács módszerekkel próbálnak egy aprócska szeletet szerezni a tortából. 

És senkinek nem akarjuk elvenni a kedvét, de nem nehéz belátni, hogy a nagy divatmárkák termékeinél sokszor nem az anyag- vagy a munkaköltség az, amiért súlyos pénzeket kell fizetni értük, más oka van annak, hogy mélyen bele kell nyúlni a pénztárcánkba. Egyes szakértők szerint egy luxustáskánál az árrés 80-85 százalék között mozog.

„Ezek a darabok státusszimbólumnak számítanak, a név az, amit meg kell fizetni, nem a bőr, amiből készülnek. Ha valaki nem kifejezetten egy ilyen táskára vágyik, akkor nem éri meg kifizetni érte ennyi pénzt, mert találhat hasonlót – ami akár még jobb minőségű is lehet – az előbbi árának töredékéért. Státuszszimbólumként tekintünk a táskára, akkor pedig teljesen rendben vannak ezek az árak”

nyilatkozta korábban Volkan Yilmaz bőrdíszműves, aki igazi internetes híresség lett, mert luxustáskákat boncol fel, hogy elmondja, megérik-e az árukat.

Persze, aki szereti a kiegészítőket, de sajnos nem tud azokra komolyabb összeget áldozni, nem engedheti meg magának, hogy nagyobb divatházaknál vásároljon, annak érdemes a megfizethetőbb márkáknál körülnézni, hiszen ők is figyelik, mik a trendek, mi a helyzet a high fashion világában. Meg is néztük, hol lehet pénztárcabarát táskákat kapni, amelyekhez hasonlókat a dizájner darabok között is találhatunk. 

Hermés vs. Stradivarius

Kép: Hermés/Stradivarius

Kép: Hermés/Stradivarius

A párizsi márka két legnépszerűbb modellje a Birkin és Kelly. Hogy hozzájussunk egy ilyen táskához, ahhoz igencsak tehetősnek kell lenni, forintban milliókat kell fizetni érte. Ugyan a Stradivariusnál főként műbőrből készült kiegészítőkkel találkozunk, de itt csak 6995 forint egy olyan piros táska, ami hasonló kialakítású, mint az Hermés Kelly Mini.

Chanel vs. H&M

Chanel és H&M táska

Kép: Chanel/H&M

Az egyik legismertebb luxusmárkánál a tweed használata még Coco Chanel öröksége, és nemcsak kosztümök, táskák is készülnek belőle, igaz, ezek ára is meghaladja az egymillió forintot. Ugyan nincs rajta dupla C betű, de a H&M webshopjában 11 895 forintért találtunk egy távoli rokont.
 

Dior vs. Zara

Dior és Zara táska

Fotó: Dior/Zara

A nyereg alakú táska nagy reneszánszát éli, ami nem csoda, formája nagyon különleges, semmilyen más kiegészítővel nem lehet összetéveszteni. A képen látható ára a hivatalos webshop szerint 4200 euró, azaz 1,6 millió forint. Ugyan a Zara táskája egy minimalista darab a Dioréhoz képest, de az ára is csak 8995 forint.

Prada vs. H&M

Prada és H&M táska

Kép: Prada/H&M

Jackie Kennedy igazi divatikon volt, nem is csoda, hogy a Gucci egyik táskamodelljét róla nevezték el, vagyis miatta keresztelték át. A fotón szereplő Jackie ára 1 085 000 forint, de a H&M online kínálatában találtunk egy olyan fehér kiegészítőt, amihez ugyan nincsen Gucci-színekben pompázó pánt, de az ára mindössze 11 495 forintért.
 

Bottega Veneta vs. Reserved

Bottega Veneta és Reserved táska

Kép: Bottega Veneta/Reserved

Az olasz márka kézműves bőrtermékekkel alapozta meg a hírnevét, és ugyan most már sokkal szélesebb a termékpaletta, talán a táskáit imádják a legtöbben, különleges kialakításukról könnyű felismerni azokat. A fotón szereplő kis méretű táska ára 1600 euró, azaz kb. 620 ezer forint, a Reserved húzózsinóros vödörtáska ára viszont csak 13 995 forint, illetve mivel leárazták, most 5 595 forintért lehet megrendelni.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top