nlc.hu
Trend

Meghalt Iris Apfel Amerika 102 éves divatikonja

Meghalt Iris Apfel Amerika 102 éves divatikonja

Közösségi oldalán tették közzé, hogy 102 éves korában meghalt Iris Apfel. A merész öltözködéséről ismert divatikon főleg a nyolcvanas és kilencvenes években szerzett hírnevet Amerikában.

Iris Apfel halálát az Instagramon tették közzé, amit Stu Loeser, hagyatékának szóvivője több amerikai hírügynökségnek is megerősített, de annak okát nem közölte. Úgy tudni, pénteken halt meg otthonában, Floridában.

Meghalt Iris Apfel

(Fotó: Getty Images)

Iris volt az első olyan személy, akinek a ruháiból és kiegészítőiből úgy készült tárlat a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, hogy maga nem divattervezőként lett ismert, és nem sokan mondhatják el magukról, hogy 97 évesen leszerződteti őket az egyik legnagyobb modellügynökség, az IMG, vagy hogy 101 évesen együtt dolgozhatnak az egyik legnépszerűbb fast fashion márka, a H&M tervezőivel egy közös kollekción.

Kilenc amerikai elnök regnálása alatt dolgozott a Fehér Házban, dizájn- és restaurációs munkát végzett, többek közt Eisenhowerrel, Kennedyvel, Nixonnal és Reagannel is találkozott.

Mottója az volt More is more & less is a bore, vagyis a több (tényleg) több, a kevesebb pedig tiszta unalom. A minimalista trendekkel szembemenve, az időseket visszafogott megjelenésre intő stílustanácsadókra fittyet hányva a lehető legbátrabban hordott élénk színeket, tüllöket és fodrokat, hegyes orrú cipőket és a hófehér hajával kontrasztban erős, piros rúzsokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top