nlc.hu
Trend

Igazi nagyágyú a szépségnek a spárga

Csökkenti a ráncokat és fogyni is segít: igazi csodazöldség spárga

Finom, egészséges, bőröddel és alakoddal pedig olyan kegyesen bánik, hogy tökéletes partner szépséged megőrzésében: 7 ok, hogy miért szeresd a spárgát!

Megkezdte rövid, de annál ragyogóbb uralkodását a zöldségek királya, a spárga. Egészen júniusig hódolhatunk neki, és ezzel nemcsak ízlelőbimbóinknak, hanem a szépségünknek is nagy szívességet teszünk. A spárga ugyanis kimondottan jó barátja bőrünknek, sőt még alakunknak is!

Feszesít

Magas víztartalma igazi áldás a bőrnek: csökkenti a ráncok kialakulását és segít megőrizni a bőr rugalmasságát. A megfelelő hidratáció ezen felül hozzájárul a bőr természetes védőrétegének megőrzéséhez, így védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben.

Csökkenti a ráncokat

Antioxidánsokban gazdag, a benne bőven megtalálható C- és E-vitamin, illetve a béta-karotin segít a bőrnek csökkenteni a finom ráncokat, javítja a bőr általános textúráját, ragyogóvá teszi az arcot.

Méregtelenít

A benne lévő aszparaginsav támogatja a szervezetet abban, hogy megszabaduljon a felesleges sótól és méreganyagoktól, ezáltal csökkenti a puffadást, valamint támogatja az egészséges, élettel teli bőrt.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Feszesít

Az aszparginsav a méregtelenítésen túl segít a kollagén és az elasztin termelésében, ezáltal növelve a bőr feszességét és rugalmasságát, támogatva a bőr öregedési folyamatának lassítását.

Csökkenti a szem alatti karikákat

A- és K- vitamin tartalma segít fenntartani a bőr rugalmasságát, csökkenti a szem alatti sötét karikákat és duzzanatokat. Nagyszerű támasz a bőrsejtek regenerálódásban és a vérerek erősítésében.

Csökkenti a gyulladást

Gyulladáscsökkentő vegyületei csökkentik a bőrirritációt, enyhülést nyújtanak olyan bőrproblémákra, mint az akné vagy ekcéma, mérséklik a bőrpírt és a gyulladást, így segítenek egészségesebb állapotot elérni és fenntartani. A benne lévő cink pedig támogatja a már kialakult sebek gyógyulását, valamint segít csökkenteni az öregedés jeleinek kialakulását.

Segíti a fogyást

Magas rosttartalmának hála növeli telítettségérzésünket úgy, hogy egyúttal kalóriatartalma ráadásul rendkívül alacsony, sőt alacsony glikémiás indexének köszönhetően hosszú időn keresztül képes csökkenteni az éhségérzetet. Így aztán kifejezetten ideális partnerünk a fogyásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top