nlc.hu
Trend
Ilyen durván változtatja meg a külsőt, ha nem iszunk elég folyadékot

Ilyen durván megváltoztatja a külsőt, ha nem iszunk elég folyadékot

Egészségünk mellett külsőnkre is komoly hatással van az, hogy mennyi folyadékot iszunk. Ha túl keveset, akkor bizony következményekkel is számolnunk kell...

A megfelelő hidratáltság, amely naponta 2,5-3 liter folyadékot jelent, rendkívül fontos egész testünk működésére nézve. Kulcsfontosságú az anyagcserében, az ízületek és szövetek védelmében, a méregtelenítésben, a fizikai teljesítményben, a szívritmus szabályozásában, a stresszkezelésben – a sort pedig még nagyon is hosszan folytathatnánk. Az egészségben megmutatkozó negatív hatások mellett szemmel jól látható tünetei is vannak annak, ha tartósan dehidratált vagy. Egyik sem igazán kellemes…

Pattanások

Ha túl kevés folyadékot iszunk, akkor bőrünk nem képes rá, hogy hatékonyan megszabaduljon a méreganyagoktól, ez pedig a pórusok elzáródásához és pattanások, aknék kialakulásához vezethet.

Fáradt megjelenés

A méregtelenítési nehézség a pórusok mellett szemünk környékén is megmutatkozik: a felgyülemlett méreganyagok jelentősen befolyásolják, hogy mennyire lesznek intenzívek a szemünk alatti karikák és duzzanatok.

Fakó ajkak

Száraz, berepedezett, cserepes ajkak a jelei annak, hogy túl kevés vizet iszol. Ez kényelmetlen, fájdalmas és nem is túl esztétikus, ráadásul amikor megpróbáljuk ajakápolóval korrigálni a helyzetet, akkor sincs könnyű dolgunk, mert kiszáradt ajkakra jóval nehezebbre felvinni azt. Ha pedig mindez nem lenne elég, sápadt, szinte fehérbe hajló árnyalatot is kölcsönöz szánknak, ha dehidratáltak vagyunk, ez pedig a legkevésbé sem megnyerő.

Irritáció

A dehidratált bőr sokkal érzékenyebb a környezeti hatásokra, mint például a szél, a hideg vagy a napfény. Az eredmény: sokkal gyakoribb bőrirritáció, bőrpír, feszülés és viszketés, ami rövidebb távon kellemetlen, hosszabb távon pedig veszélyes is, mert olyan problémák kialakulásának esélyét növeli, mint az ekcéma vagy pikkelysömör.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Lógó bőr

Ha túl kevés a folyadék, akkor csökkent a rugalmasság, a bőr esetében ez sajnos hosszabb távon szemmel is jól látható, a rugalmasság csökkenése ugyanis megereszkedett, lógó bőrt eredményez, mely könnyen látványosság válhat az arc, a nyak és a dekoltázs területén, de még a test sok más táján is, mint például a térd vagy felkar.

Szemek fénytelensége

A folyadékhiány közvetett hatással van a szemek állapotára is. A hidratált szemek tisztábbak és élénkebbek, míg a dehidratált szemek fáradtaknak és tompának tűnhetnek, ami bizony sajnos a vonzerőre is kihat.

Ráncok

A bőr hidratáltsága egyértelműen összekapcsolódik azzal, hogy mennyi folyadékot veszünk magunkhoz. Ha túl keveset, akkor nem csak sokkal ráncosabbá válunk, de bőrünk még jó eséllyel be is repedezik testünk különböző területein, mely amellett hogy nem esztétikus, kifejezetten kellemetlen érzés is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top