nlc.hu
Trend
5 ok, amiért jó a cukor a szépségápolásban

Így használd a cukrot a szépségápolásban! 5 tipp a ragyogó külsőért

Érdemes elgondolkoznunk azon, hogy a kristálycukor a kamra és a konyha polcairól a fürdőszobaszekrénybe kerüljön át. Vagy legalábbis oda is.

A cukorról sok minden juthat eszünkbe az édességtől a diétáig, de a szépség mára szinte biztosan nincsen ezek között, hiszen megtanultuk az elmúlt évek során, hogy fogyasztását annál érdemesebb elkerülni, minél jobbat szeretnénk egészségünknek és alakunknak. Pedig igenis hasznát vehetjük otthon. Részben mert kitiltási végletekre még diétás okokból sincs valójában szükség, részben pedig azért, mert szép számmal tud segíteni szépségápolásunkban, ha külsőleg használjuk. Mutatjuk, hogyan érdemes.

Bőrradírozás

A cukor kiváló természetes bőrradír. Apró szemcséi segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, így simábbá és ragyogóbbá teszik a bőrt. Keverd össze olívaolajjal, óvatosan masszírozd vele végig testedet, sőt akár samponodba is keverhetsz egy keveset, hogy fejbőrödet élénkítsd és serkentsd. Mindkét esetben fontos, hogy használat után alapos öblítést végezz!

Pattanások ellen

Készítsd cukor és méz keverékéből maszkot: a cukor bőrradírozó hatása és a méz antibakteriális tulajdonságai csökkentik a pattanások kialakulásának esélyét. Ha pedig a cukrot teafaolajjal kevered össze és ezzel az eleggyel tisztítod bőrödet, akkor szintén hatékonyabbá válhatsz az aknék elleni küzdelemben.

Szőrtelenítés

A cukorral készíthető természetes gyanta (cukorpaszta) az egyik legrégebbi és legtermészetesebb módja a szőrtelenítésnek. Ehhez cukrot, vizet és citromlevet kell felfőzni, amíg sűrű, pasztaszerű anyagot nem kapsz. 1 csésze cukorhoz használd 1/2 citrom levét, és 1/3 csésze vizet. Kevergetve melegítsd, míg szép sárga színt nem kap, majd hagyd, hogy tűzforróról melegre hűljön, kend a bőrödre és gyors, lendületes mozdulattal távolítsd el a nemkívánatos szőrszálakat a segítségével.

Hajformázás

A cukor és víz keveréke természetes hajformázó spray-ként is használható, mivel a cukor természetes polimereket tartalmaz, amelyek bevonják a hajszálakat, így azok vastagabbnak és erősebbnek tűnnek. Ez segít megőrizni a frizura formáját anélkül, hogy ragacsos érzést hagyna maga után. Oldj fel egy teáskanál cukrot egy pohár meleg vízben, majd öntsd a keveréket egy tiszta permetező flakonba. Hajadra fújva volument és tartást ad, használatakor érdemes a fokozatosságra hagyatkoznod, hogy kikísérletezd a megfelelő mennyiséget, mely már eléri a kívánt hatást, de még nem válnak nehézzé tőle tincseid.

Bőrpuhító fürdősó

A cukor hidratáló hatású, az epsom só magnéziumot tartalmaz, mely segít ellazítani az izmokat és csökkenti a gyulladást. Keverd össze őket fele-fele arányban, csepegtess hozzá kevés aromaterápiás illóolajat, mely segít a relaxációban, és máris kész a bőrpuhító, lazító fürdősó, mely segíti tested és lelked regenerálódását és a pihentető alvást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top