nlc.hu
Trend
A tenniscore a szezon legújabb divattrendje

Pályáról az utcára – A szezon trendje: a tenniscore

A Barbiecore és a mermaidcore már a múlté. 2024 tavaszán és nyarán a tenniscore stílus az, ami mindent visz.

A divat világa és tenisz – mint az egyik legsikkesebb, elit sport – hosszú ideje oda-vissza hatnak egymásra, az elmúlt évek irányzatai, valamint egy témába vágó film és az ahhoz kapcsolódó hype pedig tökéletesen megágyaztak annak, hogy a 2024-es tavaszi-nyári szezon legeslegfelkapottabb trendje a tenniscore legyen. 

A csendes luxus új korszaka

A Depop webáruházban idén áprilisban 50 százalékkal emelkedtek meg a teniszruházat különféle elemeire irányuló keresések, míg a teniszorientált divatmárkák iránt 90 százalékkal nőtt meg az érdeklődés. A databutmakeitfashion.com által közölt adatok szerint a tenisz stílus népszerűsége a múlt hónap folyamán 80 százalékkal emelkedett. A Pinteresten szintén pörög a téma, a felhasználók ezen belül is a leggyakrabban a tenisz szoknyás outfitek és a V-nyakú pulóverek kifejezésekre keresnek rá. Az érdeklődés hirtelen megugrása elsősorban a Zendaya főszerepléséval készült, a mozikban a néhány hete debütált Challengers című filmnek – és persze a divatikon színésznő a produkció sajtóturnéján viselt öltözékeinek tudható be. Ugyanakkor a klasszikus háttérrel is jócskán rendelkező irányzat fokozatos felfutása voltaképpen már több szezon óta tart, hiszen a tenisz inspirálta kreációk már 2022-2023-ban megszaporodtak a kifutókon. 

Zendaya

Zendaya a Challengers római premierjén (Fotó: Andrea Straccioli/Mondadori Portfolio via Getty Images)

„A teniszt mindig is az eleganciával társították, különösen öltözködési szempontból. Az elmúlt években a tenisz befolyása a divatban felgyorsult” – fogalmazott Catherine Spindler, a Lacoste vezérigazgató-helyettese a New York Post riportjában.  

„Határozottan itt van a csendes luxus új korszaka… ez a letisztult és kifinomult megjelenésről szól” – nyilatkozta ugyanott Tierra Alysia, a Vividus luxus sportruházati márka alapítója, utalva arra, hogy a tenniscore-nak nagyon is megvannak az előzményei. Voltaképpen az előző szezonok olyan meghatározó irányzatait ötvözi, mint a csendes luxus, az old money és persze az athleisure.  

A sportos és elegáns közti egyensúlyt jelentő teniszruházat helyet szerzett a vásárlók világjárvány utáni ruhatárában, mivel a kényelem feláldozása nélkül cserélik le a melegítőket valami stílusosabbra

– mutatott rá az irányzat térhódításának egyik okára Kristen Classi-Zummo, a Circana tanácsadó cég ruhaipari elemzője. 

A tenisz és a divat metszéspontja sportolókban is mindenkor megszemélyesül, gondoljunk csak olyan divatikon világklasszisokra, mint Serena Williams, Venus Williams, Coco Gauf, Novak Djokovic vagy Daniil Medvegyev. 

Mindezek mellett a stílus népszerűvé válásában egyértelműen szerepet játszik a nosztalgiafaktor is. „A teniszruha csupa fehér, szabott eleganciája időtlen, de az utóbbi időben a retró stílus irányába mutat – fogalmazott a Vogue cikkében Sinead Cutts, a The Outnet luxus webáruház divatigazgatója.

Tenniscore a kifutón
Megnézem
Összes kép (7)

Így hordd!

A tenniscore trend visszafogott sziluettekre és szofisztikált árnyalatokra épül. Alapdarabjai a pliszírozott vagy pörgős teniszszoknyák és teniszruhák – mini vagy akár midi hosszban –, a pólóingek, a V-kivágású, kötött pulóverek és mellények, a melegítőfelsők, a boka- és térdzoknik, valamint a sneakerek. A színvilágot illetően természetesen alap a fehér, a finom pasztellek, a mély tónusú zöldek és kékek, a fekete, illetve némi minimális neon.

A felsoroltakat kombinálhatjuk egymással tisztán, de vegyíthetjük akár más irányzathoz tartozó, de harmonizáló darabokkal is, így például egy könnyű blúzzal,  kabátkával, farmerrel vagy magas sarkúval is. Bár a szoknya a stílus legdominánsabb eleme, azonban ez is kiváltható shorttal vagy egy igényesen szabott rövidnadrággal. Kiegészítőkből pedig elsősorban minimalista darabok jöhetnek szóba. 

Tenniscore az utcai divatban
Megnézem
Összes kép (9)

A tenniscore-ban egyszerre van jelen a klasszikus elegancia, a játékosság és – mint trend – az aktualitás, ebből adódóan pedig gyakorlatilag bármely korosztály magáénak érezheti. Alapdarabjai, sziluettjei kellőképpen univerzálisak ahhoz, hogy szinte minden testalkathoz igazítható legyen. Jellegéből adódóan elsősorban sikkes hétköznapi viselet, de finom anyagú, szofisztikált szabásvonalú darabokból akár alkalmi szett is összeállítható ebben a stílusban.

Tenniscore
Megnézem
Összes kép (10)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top