nlc.hu
Trend
Trendek, amiket érdemes ellesni a Z-generációtól

5 trend, amit érdemes ellesni a Z-generációtól

Akár a milleniumi, akár az X-generáció tagja vagy, a most következő, Z-generációs divatirányzatokat érdemes lehet beépíteni a ruhatáradba.

Manapság már a legkevésé sem érvényes az a régimódi divatszabály, miszerint egy bizonyos kor után ne hordhatnánk bizonyos darabokat vagy ne követhetnénk egyes trendeket. Sokkal inkább érvényes az, hogy viseljünk bátran bármit, ami tetszik, amit magunkénak érzünk, a saját stílusunkba illik, vagy képesek vagyunk ahhoz igazítani. A most következő irányzatok a Z-generáció körében rendkívül felkapottak, azonban nagyon is érdemes ellesni tőlük akkor is, ha már elmúltál huszonéves. 

Oversize

Az oversize évek óta az egyik legdominánsabb és egyben legmegosztóbb trend a divatiparban, mely abszolút kedvence a Z-generációnak. Tény, hogy igazán kényelmes és sokoldalú irányzatról van szó, mely a hétköznapi, sőt bizonyos elemeiben akár az elegánsabb öltözködésben is alkalmazható. Nem kell attól tartanod, hogy slampos vagy groteszk lesz a megjelenésed, ha a letisztultabb stílusú, anyagú, illetve színvilágú túlméretes darabokat választasz. Egy outfiten belül egy ilyen holmi biztonsággal viselhető, de az arányokat tartva akár kettő agy több oversize elemet is kombinálhatsz egymással.

Z-generációs trendek

Fotók: Getty Images

Mellénymánia

A mellény mint felsőrész – vagyis aláöltözés nélkül –, bő szárú nadrággal párosítva jelenleg az egyik legfelkapottabb összeállítás a Z-generációs fashionisták körében. A tavaszi-nyári hónapokban simán hordhatod te is ezt a trendi kombinációt, arra viszont figyelj, hogy mindenből az alkatodhoz legelőnyösebb, jó minőségű, igényesen szabott darabokat, akár azonos anyagú mellény-nadrág szettet válassz!

Z-generációs trendek

Fotók: Getty Images

Masnik

A masninál nincs divatosabb kiegészítő a 2024-es tavaszi-nyári szezonban és ez a trend sem korlátozódik a Z-generációra. A masnis díszítések bárhol felbukkanhatnak az outfitben, a hajtól a ruhák legkülönfélébb pontjain át a táskákig vagy épp a cipőkig. A masni lehet játékos, hiperfeminim, de vagány is – éppen ezért nincs korhoz kötve a viselése. 

Z-generációs trendek

Fotók: Getty Images

Tenniscore

A tenniscore trend először a kifutókon bukkant fel, majd a Z-generáció körében vált egyre felkapottabbá az elmúlt hónapokban, népszerűségének pedig jelentős löketet a Zendaya főszereplésével készült, közelmúltban bemutatott teniszfilm, a Challengers. A tenisz esztétikáját az utcai divatba átültető irányzat alapdarabjai a rakott miniszoknyák, galléros pólók, sportos pulóverek és kardigánok, és persze a sportcipő-bokazokni kombináció. A trend lényegében tűpontos elegye a sportos és a sikkes elemeknek, ebből adódóan pedig korosztálytól függetlenül hordható. 

Z-generációs trendek

Fotók: Getty Images

Meglepő kombinációk

A Z-generáció nem fél a meglepő, váratlan összeállításoktól, legyen szó akár anyagok, színek, minták, egészen eltérő stílusok keveréséről. Az eklektikához való viszonyulásukat és érzéküket pedig mindenek felett érdemes ellesni és magunkává tenni. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy, merj kísérletezni, a szabályok vagy az elvárások helyett inkább koncentrálj arra, hogy te milyen vagy és mit szeretnél kifejezni az öltözködéseddel. A mércéd soha ne a biológiai életkorod legyen, hanem az az önismeret, az ízlés és a kreativitás!

Z-generációs trendek

Fotók: Getty Images

via

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top