nlc.hu
Trend

Kötött ruhák divatja 2023-24 ősz-tél

40 divatos kötött ruha, 15 ezer forint alatt

A kötött ruha az őszi-téli hónapok alapdarabja, melyből ebben a szezonban is érdemes beújítani néhányat. Íme a legtrendibb modellek az idei kollekciókból!
Kötött ruhák divatja 2023-24 ősz-tél

Szeretjük a kötött ruhákat, hiszen kényelmesek, praktikusak, mégis nőiesek, és szinte bármilyen vékonyabb anyagú egészruha kiváltható velük a hűvösebb hónapokban. Mindezek fényében nem véletlen, hogy a holmi hosszú ideje, stabilan ott van az őszi-téli szezon alapdarabjai között. Persze a trendek változásának mentén azért évről évre ennek a ruhának is átalakul némileg a divatja. Mutatjuk a 2023-2024-es idény legaktuálisabb darabjait, itthon is elérhető márkák kínálatából, a 15 ezer forint alatti árkategóriában. 

Mini

A kötött ruhák nagyot mennek idén mini hosszban, teljesen testre simuló, illetve felül szűk, deréktól lefelé egyenes vagy enyhén A-vonalban bővülő szoknyarésszel. Ami a nyakmegoldást illeti, a legtrendibb a garbó, illetve a csónaknyak, valamint az aszimmetrikus nyakkivágás, esetleg ezek kombinációja. Színvilágban elsősorban a visszafogottabb tónusú, egyszínű, illetve a széltében csíkos változatok a legfelkapottabbak. 

Kötött ruhák divatja, 2023-24 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (9)

Midi

A szűk miniknél még trendibbek a test vonalait teljesen vagy finomabban követő midi hosszúságú darabok, olyannyira, hogy ezeket találjuk meg a legnagyobb választékban az idei kollekciókban. A garbó- és a csónaknyak ezek esetében is vezet, de mennek a mélyebben dekoltált, illetve az egyszerű, nyakban záródó fazonok is. A sötét vagy semlegesebb árnyalatú, egyszínű, illetve a széltében csíkos verziók mellett ritkábban ugyan, de felbukkannak a kínálatban élénkebb színű modellek is.

Kötött ruhák divatja, 2023-24 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (12)

Oversize

Az orversize irányzat a kötött ruhák divatján is érezteti a hatását. A túlméretes szabású kötött ruhák a minitől a bokáig érőig gyakorlatilag mindenféle hosszban és nyakmegoldással divatosak, és minél vastagabb kötésűek, annál inkább. A térd fölé érő variánsokat viselhetjük egészruhaként, de szűk vagy egyenes vonalú nadrággal pulóverként is. A fazon sikkesebbé tehető, ha derékövvel kombináljuk.

Kötött ruhák divatja, 2023-24 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (13)

Alkalmi

A kötött ruháknak is léteznek már alkalmi változatai, melyek ebben a szezonban különösképp divatosak lesznek, leginkább az év végi, ünnepi időszakban. A kis fekete kötött változatai mellett estélyi jellegű modelleket is találunk a kollekciókban. Ezek persze vékonyabb kötésű, gyakran fémes szálakkal is felturbózott darabok, melyeknek a viselésétől éppen ezért nem kell tartani, hiszen legalább olyan elegánsak, mint a könnyedebb ruhaanyagokból készült, hasonló jellegű kreációk.

Kötött ruhák divatja, 2023-24 ősz-tél
Megnézem
Összes kép (6)

Így hordd!

Végül pedig következzen némi street style inspiráció és néhány stílustipp a kötött ruhák viseléséhez!

Így hordd a kötött ruhákat!
Megnézem
Összes kép (10)
Ez is érdekelhet 50 trendi bokacsizma Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top