nlc.hu
Trend
Primark vásárlási trükkök

6 vásárlási trükk, amit bevethetsz a Primarkban

Ha nálad is tervben van a héten megnyílt első magyarországi Primark meglátogatása, ezek a trükkök neked is jól jöhetnek.

Kedden megnyitotta első magyarországi üzletét a Primark. Az ír áruházlánc alacsony árairól és széles termékskálájáról ismert – ha elláogatunk az üzletbe, hogy igen könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy hatalmas, dugig megpakolt szatyrokkal távozunk onnan és esetleg sokkal többet költöttünk, mint azt eredetileg terveztük. Pedig ha alkalmazod a most következő trükköket, kellemesebb vásárlási élményben lesz részed, és még spórolhatsz is.

1. Írj bevásárlólistát!

Az impulzusvásárlást elkerülendő, gondold át előre, miket szeretnél venni. Írj bevásárolólistát, mintha csak a szupermarketbe mennél és tartsd is magad ehhez. Ha hajlamos van könnyen elcsábulni, az üzletben próbálj azokra a sorokra koncentrálni, ahol a betervezett termékeket találod, tehát péládul, ha farmernadrágot és ágyneműt szeretnél vásárolni, akkor ne a konyhai felszerelések vagy a szépségápolási terméket között böngéssz!

2. Kerüld a licencelt termékeket!

Az áruház számos különféle branhez – például a Disney-hez – kapcsolódó terméket árul, melyek rendszerint valamivel drágábbak, mint azok, melyeket nem díszítenek péládul jól ismert mesefigurák, vagy logók. Abban az esetben tehát, ha csupán az a cél, hogy beszerezz például egy pólót, pizsamát, bögrét, stb., keresd inkább a nem licencelt termékeket! Ezek között is bőven akadnak dizájnos darabok. 

Primark

(Fotó: Monika Skolimowska/picture alliance via Getty Images)

3. Kérj kedvezményt a kis hibás termékekre!

A Primark általában kedvezményt ad a sérült, hibás árucikkekre. Ha ilyesmire bukkannál, de a hiba téged nem zavar vagy könnyedén ki tudnád javítani, emiatt szívesen megvennéd így is a terméket, vidd a pénztárhoz, és kérd a kedvezményt. Automatikusan nem jár, kérni kell. 

4. Kerüld a zsúfoltságot!

Bár az új budapesti üzletben vélhetőleg még hetekig fokozottan nagy lesz a forgalom, azonban még így is, később pedig pláne érdemes kevésbé frekventált időpontot választanod a vásárláshoz, hogy elkerüld a tömegeket. Ha az időbeosztásod engedi, menj hétköznap délelőtt, ugyanis általában a nyitás utáni egy-két órában a kegkisebb a zsúfoltság.

5. Ne állj sorban a próbafülkéknél!

A próbafülkéknél gyakran kell hosszan kígyózó sorokat kiállni. Számos olyan ruhadarab van azonban, melyet akár az eladótérben elhelyezett tükröknél is felpróbálhatsz. Ehhez viszont célszerú úgy öltöznöd, hogy az minél kevésbé akadályozzon a ruhapróba során: felülj viselj péládul valamilyen vékonyabb, testre simuló felsőt, alulra pedig húzz leggingst!  

6. Vidd vissza!

Ha otthon vetted észre, hogy a megvásárolt áru hibás vagy mégsem jó a mérete, ne légy rest visszavinni azt az üzletbe, ahol cserét vagy az áru ellenétékének visszatérítését kérheted. A Primarknál a vásárlástól számított 28 napig viheted vissza a termékeket eredeti állapotukban, a nyugta birtokában. Ez alól kivételt képeznek az alsóneműk, a fürdőruhák, a piercing ékszerek, a kibontott vagy lezáratlan egészségügyi és szépségápolási termékek, az arcmaszkok, valamint az ajándékkártyák.

via1, via2

Ez is érdekelhet primark üzlet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top