nlc.hu
Trend
A legfájdalmasabb helyek tetoválásra

Ezeken a testrészeken fáj legjobban a tetoválás

Tetováláson gondolkozol, de eddig a fájdalom miatt nem mertél lépni? Most teljesen őszintén eláruljuk, melyek a legfájdalmasabb helyek egy tetkóhoz.

Nyilván minden ember fájdalomküszöbe más. De a tetoválás azért univerzálisan legalább egy picit kellemetlen élmény, hiszen újra és újra átszúrják a bőrödet egy tűvel. Teljesen mindegy, melyik testrészedre csináltatod, biztosan meg fogod érezni valamennyire. De hogy mennyire, az megint más kérdés. Vannak ugyanis olyan testrészek, melyek fájdalmasabbak a többinél. Mutatjuk, melyek ezek.

Hónalj

A hónaljban sok idegvégződés található, melyek az egész testen keresztül küldik a fájdalomjelzéseket. Ezen kívül ezen a területen nagyon vékony a bőr, ami tovább fokozza a fájdalmat. Illetve miután nyirokcsomók is vannak a terület közelében, ezért ez még kellemetlenebbé teheti az élményt. A tetoválás utáni gyógyulási folyamat sem egyszerű a hónaljban, hiszen állandó mozgásnak van kitéve. Összességében a hónalj tetkót alaposan át kell gondolni, és semmiképpen nem ajánljuk, hogy ezzel kezdj.

Borda

A borda hírhedten fájdalmas hely, ami a tetkót illeti, hiszen egészen vékony az ott található bőrfelület. Amikor a tetoválótű hozzáér a bordákhoz, éles fájdalmat okoz – nagyon kevés hús, zsír és izom van ott, ami mérsékelné az ütközés erejét. Ezen felül a borda környéke minden lélegzetvétellel megnő és összehúzódik, ami tovább növelheti a tetoválás alatt érzet fájdalom mértékét.

tetoválás

A kézfej is az érzékeny területek közé tartozik. (Fotó: skaman306/Getty Images)

Könyök és térd

Miután sem a könyöknél, sem a térdnél nem fedi sok izom és zsír a csontokat, ezért itt is egészen magas a fájdalomfaktor. Az itt található bőrfelület nem olyan ruganyos, valamint vastagabb is, ami tovább nehezíti a tetkó készítésének folyamatát. Mivel a térdet és a könyököt is szinte állandóan mozgatjuk, ezért a gyógyulás sem lesz egyszerű. Ezek miatt igazi kihívást jelent ide tetováltatni: jó, ha magas a fájdalomküszöböd és türelmes vagy a gyógyulással kapcsolatban is.

Kéz és lábfej

Különösen a tenyér és a talp részeit tartják kifejezetten fájdalmasnak, de általában magasabban helyezkedik el a fájdalomskálán a kéz és a lábfej. Itt is az a helyzet, mint a korábbi területekkel: a csontokat vékony bőr fedi, rengeteg az idegvégződés, ráadásul folyamatos mozgásban vannak. Ha úgy döntesz, hogy ide szeretnél tetkót, mindenképpen légy figyelmes és türelmes a gyógyulással, és készülj fel, hogy nem ez lesz a legkönnyebb tetoválásélményed.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top