nlc.hu
Trend
Hétköznapi szépségbakik, melyeket még csak észre sem veszel

Hétköznapi szépségbakik, melyeket még csak észre sem veszel

Mindannyiunknak vannak olyan szokásai, melyeket érdemes elkerülni, ha szeretnénk minél tovább megőrizni bőrünk szépségét.

Sok-sok időt, energiát és még pénzt is szánunk arra, hogy a lehető legjobban nézzünk ki, mégis akad néhány apró szokás, mellyel anélkül ártunk külsőnknek, hogy tudnánk róla. Néha egy-egy apróbb szokás is károsabb, mint gondolnánk, úgyhogy nem árt résen lennünk.

Túl szoros copf

A szoros copfok állandó viselete komoly károkat okozhat a hajadnak. A hajtövekre nehezedő folyamatos húzás gyengíti a hajszálakat, ami hajhulláshoz és hajtöréshez vezethet. Próbáld meg lazábban hordani a hajad, és időnként pihentetni a hajtöveket.

Alvás mindig ugyanabban a pózban

Ha mindig ugyanazon az oldaladon alszol, az idővel hozzájárulhat a ráncok kialakulásához az arcodon. Az éjszakai nyomás és dörzsölés hatására a bőr folyamatosan deformálódik, ami előbb vagy utóbb sajnos jó eséllyel láthatóvá válik. Próbáld meg minél gyakrabban váltogatni az alvási pozícióidat.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Légzés a szájon át

A szájon át történő légzés kiszáríthatja az ajkakat és a száj körüli bőrt, ez pedig idővel ráncok kialakulásához vezethet. Ráadásul a száraz levegő miatt a még fogak is károsodhatnak. Ha észreveszed, hogy gyakran lélegzel szájon át, próbálj meg tudatosan áttérni az orron át történő légzésre.

Telefon fülhallgató nélkül

Telefonod képernyője tele van baktériumokkal, amelyeket arcodra juttathatsz minden egyes telefonhívással, ha nem használsz fülhallgatót. Ez a hétköznapi mozdulat pattanásokhoz és bőrirritációhoz vezethet. Érdemes kihangosítást vagy headsetet használnod, képernyődet pedig gyakran tisztítanod.

Forró zuhany

Bár egy forró zuhany nagyon kellemes érzés, a túl magas hőmérséklet kiszáríthatja a bőrt, sőt eltávolítja róla a természetes olajokat. Ez hosszú távon ráncok és száraz bőr kialakulásához vezethet. Próbálj meg melegebb, de nem forró vízzel zuhanyozni.

Gyakori bőrradírozás

A túl gyakori bőrradírozás irritálja, vékonyítja a bőrt, érzékenység és bőrsérülések lehetnek a következményei. Az optimális gyakoriság hetente egy vagy két alkalom, attól függően, hogy milyen típusú a bőröd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top