nlc.hu
Trend
Bizarr szépségtrükkökkel tarolnak a sztárok

Ürülék, méz, osztriga és pióca – hírességek bizarr szépségtükkjeinek titka

Ürülék, osztriga, méz vagy tej? A hírességek nem ismertek és nem ismernek határt, ha szépségük megőrzéséről van szó...

Amióta világ a világ, az emberek mindig is szerettek volna tetszeni, vágytak rá, hogy vonzónak érezhessék magukat, és nem riadtak vissza a legfurcsább módszerektől sem, hogy ezt a vágyukat elérjék. A történelem során számos híresség és uralkodó alkalmazott egészen extrém technikákat, hogy elérje az áhított megjelenést, napjaink sztárjai pedig szintén nem rettennek meg, ha bizarr, de állítólag eredményes trükkökről van szó.

Kleopátra és a tejfürdők

Kleopátra, az ókori Egyiptom királynője, akinek szépsége még ma is legendás, a feljegyzések szerint előszeretettel áztatta magát szamártejben. A tej savas pH-ja segítette bőrének hámlasztását, így az simábbá és fiatalosabbá vált. A tejben lévő laktinsav pedig természetes hámlasztóként működik, ami puhítja a bőrt és segít megőrizni ragyogását, minden bizonnyal ezért vetette be gyakran ezt a módszert és ennek köszönhető, hogy ma is kaphatók tej alapú kozmetikai termékek, melyek a bőr hidratálására és hámlasztására kiváló megoldást nyújtanak.

Monica Bellucci Kleopátra szerepében egy Asterix és Obelix-filmben (forrás: IMDB)

Monica Bellucci Kleopátra szerepében egy Asterix és Obelix-filmben (forrás: IMDB)

I. Erzsébet királynő és az ólomalapú smink

Anglia híres uralkodónője, I. Erzsébet híres volt hibátlan, hófehér arcbőréről, amelyet ólom alapú sminkkel ért el és hangsúlyozott. Saját maga által megálmodott alapozója ólom és ecet keveréke volt, ami a kor szépségideáljához tökéletesen illő porcelánfehér arcbőrt biztosított. Sajnos ennek súlyos következménye volt, hogy az ólom mérgező hatása miatt sokan súlyos bőrkárosodást és mérgezést szenvedtek.

Marie Antoinette és a „borospakolás”

A francia királyné, Marie Antoinette fényűző szépségápolási szokásokkal élt. A legenda szerint az egyik kedvenc bőrápolási trükkje egy vörösborból, tojásból és citromból készült maszk volt, amit az arcára használt. A tojásfehérje feszesítő hatása mellett a citrom tisztító és világosító tulajdonságai is hozzájárultak ahhoz, hogy bőre ragyogó legyen, a borban lévő antioxidánsok és savak pedig segítettek a bőr megújulásában és fiatalos megjelenésében, ezért is alkalmazzák még ma is kozmetikai termékekhez.

Forrás: Wikipédia

Forrás: Wikipédia

Katalin orosz cárnő és a friss eper

Katalin orosz cárnő egyik kedvenc szépségápolási trükkje az volt, hogy friss epret használt arcpakolásként. Az eper természetes savtartalma miatt hámlasztó hatású, így segítette a bőr tisztítását és világosítását. Emellett az eper antioxidánsokban is gazdag, ezáltal védelmet nyújtott a bőr számára.

Casanova és az osztriga arcpakolás

Casanova, az itáliai hódító nemcsak szerelmi kalandjairól volt híres, hanem furcsa szépségápolási szokásairól is. Egyik kedvenc trükkje a legendák szerint az volt, hogy friss osztrigát kent arcára és ettől maradt bőre fiatalos, rugalmas. Az osztriga tápanyagokban és cinkben gazdag, ez valóban jótékony hatással lehet a bőrre, bár a módszer maga nem csak szokatlan, de finoman szólva költséges is.

Sissi és a nyers hús

Sissi, az osztrák császárné rendkívül nagy figyelmet fordított szépségápolási rutinjára. Egyik legismertebb és talán legbizarrabb szépségtitka az volt, hogy az arcára nyers húst helyezett éjszakánként. Úgy vélte, hogy a nyers hús feszesebbé teszi bőrét, és megőrzi annak fiatalságát. A nyers hús pedig valóban proteinekben és tápanyagokban gazdag, ami ideiglenesen javíthatja a bőr textúráját, de hosszú távon nem biztos, hogy hatékony megoldás.

Forrás: Wikipedia

Forrás: Wikipedia

Victoria Beckham és a madárürülék

Victoria Beckham szereti a különleges bőrápolási eljárásokat. Az egyik legextrémebb kezelés, amit állítólag alkalmaz, nem más, mint egy japán „geisha” maszk, amelynek fő összetevője az énekesmadarak ürüléke. Ez a maszk segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, világosítani a bőrt és ragyogóvá tenni azt, az ürülékben található enzimek ugyanis hámlasztják a bőrt és világosítják az arcot, bár első, sőt még második hallásra is kissé rémisztően cseng ez az összetevő.

Jennifer Lopez és a placenta kezelés

Jennifer Lopez állítólag placentából készült krémeket és kezeléseket használ, hogy megőrizze fiatalos megjelenését. A placenta gazdag tápanyagokban, melyek elősegítik a sejtek regenerálódását és a bőr rugalmasságát, valamint serkentik a kollagéntermelést és javítják szebbé teszik a bőr textúráját.

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images

Demi Moore és a piócaterápia

Demi Moore már régóta alkalmazza a piócaterápiát, mellyel állítólag méregteleníti szervezetét és fiatalítja bőrét. A piócák nyála olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a vérkeringés serkentésében és a bőr oxigénellátásában.

Gwyneth Paltrow és a méhpempő injekciók

Gwyneth Paltrow híresen  nyitott az alternatív gyógyászati módszerekre, köztük többek között a méhpempő injekcióra is. Mint elmondta, a méhpempő segít a gyulladások csökkentésében, a bőr megfiatalításában, fájdalomcsillapító és immunerősítő hatással is bír, a benne található enzimek és tápanyagok segítik a sejtek regenerálódását és antioxidáns hatásúak.

Fotó: Dominik Bindl/Getty Images

Fotó: Dominik Bindl/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top