nlc.hu
Trend

Trendek, amiktől kifutnak a világból a férfiak

Csillámok, loknik, trottyos nadrágok – Ezektől a trendektől kifutnak a világból a pasik

Férfiakat mondták el őszintén, melyek azok a nők körében népszerű szépségtrükkök és divattrendek, melyeket ők egyáltalán nem találnak vonzónak.

Örök vita, hogy nőként valójában kinek is szeretnénk tetszeni: önmagunknak, nőtársainknak, általában véve a férfiaknak vagy a párunknak. Jó eséllyel ezek mindegyike igaz, kinél-kinél milyen arányban. Mi most a férfiakat kérdeztük meg arról, tényleg tetszik-e nekik az, amiről mi azt hisszük, hogy igen.

Gyilkos csillámok

„A csillogó, flitteres, glitteres, arany és hasonló cuccoktól mentsen meg az Isten” – mondja Gábor. A 42 éves üzleti elemző szerint ugyanis ez nem más, mint merénylet. „Kezdjük azzal, hogy szerintem giccses. Talán még valami nagy eseményre el tudom képzelni, hogy működik, de a hétköznapokban valahogy nagyon gagyinak érzem. És mindennek a tetejében nyomot hagy. Jól telik az este, megvan a kémia, eltekintek attól, hogy a nőn csillámos smink vagy ruha van, elköszönünk, megcsókolom… Aztán utána két hónapon át vakarhatom magamról, a kocsimból, a kanapémról és mindenhonnan ezeket csillogó izéket” – fejti ki részletesebben.

 

GIF

Tutira tudod, mit jelent?

„Szerintem mi, férfiak nem vagyunk túl bonyolultak. Az öltözködés terén sem. És a női öltözködés terén sem. Azt szeretjük, ami egyszerű” – kezdi kérdésemre a választ a 27 éves Dávid. Az értékesítőként dolgozó srác abban hisz, hogy a klasszikus irány a legjobb. „Egy szűk szoknyával, zakóval, blúzzal, magassarkúval nem lehet mellé lőni. De nekem bejön a fehér tornacipős, farmeres vonal is. A mintákért viszont nem vagyok oda. És ahogy elnézem, nagyon sokszor előnytelen is az ilyesmi. A felirat még elmegy. Csak az a nagyon ciki, amikor látszik, hogy a viselőjének fogalma sincs róla, milyen angol szöveg van a pólóján, amit felvett…”

Japán motívumok egy pólón a londoni divathéten

Japán motívumok egy pólón a londoni divathéten (Fotó: Kirstin Sinclair/Getty Images)

A szexinek hitt hullámok

„Azt vettem észre, hogy néhány szépségtrükk teljesen kontraproduktív. Mármint vannak azok a fogások, amiket bevet egy csomó nő, ha tetszeni akar, pedig mi már évekkel ezelőtt is utáltuk ezeket. Olyan jó lenne, ha ezekről végre leszoknának” – sóhajt fel a 46 éves Roland. „Rendszeresen szoktam rendezvényeken konferálni, úgyhogy elég sokszor látom, hogyan jelennek meg az emberek, amikor elegánsak akarnak lenni. A nőknél például még mindig, ennyi év után is tartja magát a loknis haj. Tudod, az a fajta, amiről ordít, hogy vagy egész éjszaka hajcsavaróban aludt, vagy egy kiló lakkal fixálta a hajsütés után. A másik ilyen pedig a csicsás műköröm, főleg akkor, ha hosszú és hegyes. Nyilván a ruhákról is órákig lehetne mesélni, mostanában sláger például a kivágott és az átlátszó ruha, ami a modelleken tök jól áll, de nagyon sok emberen borzalmasan előnytelenül.”

Oversize over

„Ha össze kéne foglalnom, mitől akadok, vagy akadunk ki: bő, trottyos, retro. Van most ez a mánia a bő farmerekkel, a túlméretezett pólókkal, a baromira nagy kabátokkal meg mindenféle trottyos nadrággal. Katasztrófa!” – mondja 35 éves ügyfélszolgálatos, Attila. „Pakoljuk még ebbe a csomagba a magas talpú cipőket is. Ezek ilyen direkt, szándékosan nőietlen holmik, el tudom képzelni, hogy eredetileg csak egy poénnak indult ez a vonal. Aztán divat lett. Most pedig egy csomó lány vérig van sértve, ha nem tetszik a divatos öltözéke. És egy csomó lány azt hiszi, hogy amiatt tetszik majd valakinek, mert ilyen divatosan öltözik. Nem érti meg, hogy nem azért tetszik, ha tetszik, hanem pont, hogy annak ellenére!”

Oversize over

Fotó: Neil Mockford/GC Images

Semmi túlzás

„Nekem teljesen mindegy, hogy mi van egy lányon, ha tetszik. Kevés igényem van: legyen önazonos, és a helyzethez vagy alkalomhoz illő. És legyen azért persze igényes” – kezdi véleményét Berci. A 31 éves informatikus szerint az a lényeg, hogy hogyan érzi a ruhában magát az, aki hordja. „Kevés lelombozóbb szitu van, mint amikor elmennék sétálni a nővel, de feszeng, mert fáj a lába a magassarkúban, vagy szorítja a skinny nadrág. Az is tök kellemetlen, ha azért nem tudunk kiülni tavasszal egy kerthelyiségbe, mert 20 fokban ő haspólót vett fel. Azt majd vegye fel nyáron, amikor nem fázik, most pedig inkább pulcsizzon, de érezze komfortosan magát. Mert akkor én is úgy fogom magamat. Szóval a túlzások azok, amik fölöslegesek és hülyeségek. Meg mondjuk a fodrok és a masnik is, legalábbis az én ízlésemnek, de ha ezekért rajong, hát nekem végülis mindegy” – foglalja össze.

Hogy sokkal okosabbak lettünk-e? Nem hiszem. Az ízlések lehetnek eltérők, a divat is gyorsan változik. Amivel viszont biztosan nem tudunk melléfogni, azok az egyszerű, letisztult darabok, legyen szó akár elegáns, akkor sportos szettről. Különösen akkor, ha mi is jól érezzük benne magunkat.

Oversize over

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top