Ezt a 3 dolgot gondold át, mielőtt frufrut vágatnál!

nlc | 2024. Október 02.
Tetszik a frufru, de bizonytalan vagy abban, hogy vajon neked is való-e? Mielőtt levágatnád, a most következő szempontokat mindenképp alaposan fontold meg!

Rég volt akkora divat a frufru, mint manapság, ami nagyban köszönhető annak is, hogy a világ jelenleg talán legnépszerűbb popsztárja, Taylor Swift is frufrus frizurát visel. Ha te is azok közé tartozol, akik őt látva vagy épp más okból kedvet kaptak ahhoz, hogy frufrut vágassanak, a most következő három dolgot érdemes előtte alaposan átgondolnod. 

Arcforma

Először is figyelembe kell venni az arc formáját, mivel a frufru képes megváltoztatni az arányait. A tompa frufruk, akárcsak a Tayloré, a hosszúkás arcformákhoz a legalkalmasabbak, amelyek hosszúak és keskenyek, mivel teltebbé és kisebbé varázsolhatják az arcot. Az ovális archoz is illik a tompa frufru, de egy kicsit lágyabb és könnyedebb formában” – magyarázta a metro.co.uk cikkében Nicole Petty fodrász.

„A szögletes arcformák gyakran erős állkapocsvonallal rendelkeznek, amelyhez jobban illik a sűrű frufru, amelyek a szemöldökig vagy közvetlenül alá ér.”

A második dolog, amit figyelembe kell venni, a homlok mérete, mivel a frufru miatt a magasabb homlok kisebbnek tűnhet, és fordítva. A frufruk leginkább magas homlokhoz előnyösek, mivel elrejthetik méretüket, és elterelhetik róluk a figyelmet.

„Az alacsonyabb homlokhoz a helyhiány miatt nem biztos, hogy megfelelő egy sűrű frufru. Azonban rengeteg más frufrustílus illik az alacsonyabb homlokhoz, például a ritkás frufru” – fejtegette a szakember.

A frufru minden hajtípushoz, akár a göndör hajhoz is előnyös lehet, ám ügyelni kell arra, hogy olyat vágass, ami a legjobban illik a hajad szerkezetéhez.  

Taylor Swift (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Karbantartás és vágás

Fontos végiggondolnod azt is, hogy készen állsz-e a frufru napi karbantartására, illetve milyen gyakran kell vágatnod azt. 

„A legjobb eredmény érdekében kérd meg a fodrászod, hogy két-három hetente vágja le frufrud, attól függően, hogy milyen gyorsan nő a hajad” – javasolta Nicole Petty. 

A lazábban nyírt, hosszabb fazonú frufruk kevesebb napi szintű karbantartást igényelnek, azonban a sűrű, tompább stílusokra már több időt kell szánni a reggeli készülődésnél is, máskülönben rendetlennek tűnhet a megjelenésed. 

A hajtípusra ebből a szempontból is lényeges odafigyelni, hiszen ha a haj természetes esése nem harmonizál a választott frufruval, akkor bizony nem kevés időt és energiát igényel a formázás és még úgy sem biztos, hogy a frufru tökéletesen áll majd. 

Lenövesztés

Ne hagyd figyelmen kívül azt sem, hogy mi van akkor, ha mégsem tetszik a frufru vagy idővel megunod és szeretnéd lenöveszteni. Minél hangsúlyosabb és sűrűbb ugyanis a frufru, annál macerásabb lesz ezt megtenni.

Ha nem tudod eldönteni, hogy elköteleznéd-e magad a frufru mellett, a szakember tanácsa, hogy vásárolj csíptetős műfrufru és viseld néhányszor, hogy megtudd, valóban illik-e hozzád ez a frizura.

„Ha végre készen állsz arra, hogy belevágj és frufrut csináltass, jobb, ha kezdésnek kissé hosszabb fazont választasz. Így, ha tetszik, rövidebbre vághatod, ha pedig nem, gyorsan lenövesztheted” – javasolta a fodrász.

Exit mobile version