nlc.hu
Trend

Rövid frufru javítása

Túl rövid lett a frufru? Szakértők elárulják, mi a teendő!

Balesetek mindig történhetnek, könnyű túl rövid frufrut vágni. Az alábbi 6 módszer segít bármilyen hajvágási balszerencsét kijavítani.

Frufru készítése ijesztő lehet, függetlenül attól, hogy ez az első vagy már a sokadik alkalom, hogy a fodrász székében ülünk. Az igazán bátrak otthon vágják hajukat, ami nem is olyan elérhetetlen cél. A biztonság kedvéért mindenképpen bízzuk magunk szakértőkre!

Fodrász vágja kliense frufrját.

Bízzuk magunk szakemberre, főleg ha frufruról van

Azonban bármikor elhagyhat minket a szerencse, így fennáll a lehetősége annak, hogy valami rosszul sül el a szalonban is. Mindig benne van a pakliban, hogy túl rövidre sikerül a frufru, vagy akár nem tetszik a végeredmény, a képzeletünkben sokkal jobban mutatott. Ilyenkor tanácstalanul, kisírt szemekkel állhatunk a tükör előtt, hogy mit kezdhetnénk ezzel a katasztrófával.

Az utóbbi elég drasztikusan hangzott. De ha ez a félelmünk valósággá vált, akkor mindenképpen olvassunk tovább.

Barátkozzunk meg a hajvasalóval

„Használjunk hajvasalót kis szakaszokon, hogy úgy tűnjön, hosszabb a hajunk – mondja Kieron Justin sztárfodrász. – Próbáljunk meg minél kevesebb ívet adni a frufrunak, mivel ezzel csak rövidítjük a hajat”. Justin azt tanácsolja, hogy szánjunk időt a hajvasalásra, hogy azt a látszatot keltsük, hosszabb a frufrunk.

Ha van kis méretű hajvasalónk – esetleg olyan drasztikus a helyzet, hogy be kell fektetnünk egybe –, akkor ez lesz a legideálisabb ahhoz, hogy a frufrunkat kordában tarthassuk. A kis eszköz lehetővé teszi, hogy minden tincshez kényelmesen hozzáférjünk, és minél fentebbről indíthassuk a simítást.

Igazítsuk hátra waxszal

Amíg arra várunk, hogy kinőjön a frufrunk, nem árt, ha hátrafogva viseljük. Az egyszerű megjelenés érdekében használjunk egy kis hajwaxot, hogy a frufru biztosan úgy álljon, ahogyan mi szeretnénk (és hogy tartson is). „Fésüljük vissza a frufrut a hajunkba egy ritka fogazatú fésűvel” – mondja Jenn Nast New York-i fodrász. – Ezután fésüljük a hajunkat magas lófarokba vagy alacsony kontyba” – folytatja, hozzátéve, hogy szükség lehet némi hajlakkra, hogy a helyére rögzítsük a nap folyamán.

Tűzzük hátra kiegészítőkkel

Pánikolás helyett éljünk a kiegészítők segítségével. Használjunk klasszikus hajtűket, csinos hajcsatokat, hogy ezekkel is elrejtsük a rosszul sikerült frufrut. Tűzzük a frufrut a fejünk tetejére, vagy tekerjük meg a tincseket, és tűzzük el az egyik oldalra. Ha szeretnénk követni a ’90-es évek Y2K stílusát, akkor válasszuk középen ketté a frufrut és csatoljuk fel a fej mindkét oldalára.

Viseljünk vastag hajpántot

Egy másik lehetőség, hogy „viseljünk hajpántot, amíg a frufru kezelhető hosszúságú nem lesz” – mondja Justin. Az a jó hír, hogy a vastag hajpántok megint visszajöttek divatba, így nem mi leszünk az egyetlenek, akik a ’90-es évek divattrendjeit követik,

Hamis hosszúság

Ha még mindig szeretnénk megmutatni új frufrunkat, vásárolhatunk a hajszínünkhöz illő műfrufrut, amely „eltakarja a rövid frufrut, ameddig az kinő” – mondja Justin. Alternatív megoldásként használhatunk sima műhajtincseket, amelyeket „vágjunk hosszabbra, mint az eredeti frufru”.

Arra kell nagyon figyelni, hogy ez kihívást jelenthet, ha nem értünk a hajvágáshoz, mert ez egy olyan folyamat, amelyhez szakember szükséges. Szintén nagyon fontos, hogy jó minőségű műhajat használjunk. A rossz minőségű szintetikus tincseket egyből ki lehet szúrni. Ráadásul nem is kezelhetőek olyan könnyen.

Fogadjuk el a hosszúságot

Talán ezt a legnehezebb megfogadni. Próbáljuk meg szeretni frufrunkat, és észre sem vesszük, máris kezelhető hosszúságúra nőtt. A bébi- és mikrofrufru trendi, ennek fényében sokan választják a szándékosan extra rövid frufrut. Más szóval, senki nem fogja tudni, hogy rövid frufrunk véletlen volt, vagy szándékosan vállaljuk a stílust.

(Forrás: Real Simple, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top