nlc.hu
Trend
Ezek a szépségápolás legnagyobb tévhitei

A leggyakoribb tévhitek sok mindenkit becsapnak szépségápolásban

Ezek a tévedések olyan elterjedtek, hogy rengetegen igaznak hiszik őket.

Ahogyan az élet sok területén, a szépségápolásban is számtalan olyan tévhit bűvöletében éljük mindennapjainkat, melyek egy részét még csak eszünkbe sem jut megkérdőjelezni. A szokások, a fiatalkori félreinformálások, a hibás elképzelések könnyen rutinná válnak, pedig érdemes olykor még azt is felülvizsgálnunk, amiben egészen biztosnak érezzük magunkat. Íme, a leggyakoribb és legjellemzőbb tévhitek.

A pórusok mérete csökkenthető

A pórusok mérete genetikailag meghatározott, és bár tisztítással, hámlasztással és bőrápoló szerek bevetésével lehet javítani az összképet, valódi zsugorításukra nincs mód. A pórusokat összehúzónak mondott termékek csupán átmenetileg csökkenthetik a pórusok láthatóságát, de nem változtatják meg tartósan a méretüket.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A több termék jobb eredményt hoz

Valóban hatásos módszer a rétegezés, amikor egyszerre többféle terméket alkalmazunk, azonban a túl sok összetevő keverése irritációt okozhat és túlterhelheti a bőrt. Érdemes egyszerűbb rutint követni, és mindig egyesével bevezetni az új termékeket, hogy lássuk, hogyan reagál rájuk arcunk.

Bőrünk hamar hozzászokik a termékekhez, ezért gyakran váltani kell

Sokan attól tartanak, hogy a bőr „megszokja” a használt termékeket, ezáltal pedig idővel csökken azok hatékonysága. Ha azonban egy termék jól működik, nincs szükség váltásra, sőt örüljünk neki! Olyankor érdemes új lépésekben gondolkoznunk, ha bőrünk igényei megváltoznak például egy évszakváltás vagy életkorunk miatt.

Az olajos bőr nem igényel hidratálást

Akinek bőre zsírosodásra hajlamos, gyakran érzi úgy, hogy nincs szüksége hidratálókrémre. Azonban az olajosság nem egyenlő a hidratáltsággal: vízhiány minden bőrtípus esetén előfordulhat. Fontos, hogy könnyű, vízbázisú hidratálót válasszunk, amely megőrzi a bőr nedvességtartalmát anélkül, hogy eltömítené a pórusokat.

A természetes összetevők mindig jobbak

Bár a természetes összetevők iránti lelkesedés érthető, nem minden természetes dolog jobb a bőrünknek, és nem minden szintetikus összetevő rossz. Sok természetes anyag irritálhatja a bőrt, mint amilyenek például például az illóolajok, míg számos mesterségesen előállított összetevő hatékony és biztonságos. A lényeg az, hogy minden bőrápoló terméket bőrünk egyedi igényeihez igazítsunk, ha pedig tehetjük, érdemes tesztelni egy új terméket, mielőtt beruházunk rá.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A naptej csak nyáron fontos

A fényvédő használata egész évben elengedhetetlen, mivel az UV-sugárzás télen is károsíthatja a bőrt, és felgyorsíthatja az öregedés jeleinek megjelenését. Bár télen a sugárzás intenzitása valóban kisebb, még így is hozzájárulhat a bőr károsodásához. Érdemes tehát a naptejet mindennapjaink részévé tenni minden évszakban.

A hajvágás gyorsítja a hajnövekedést

Bár a hajvégek rendszeres vágása segíthet abban, hogy frizuránk látványosan egészségesebb legyen, magát a hajnövekedést nem gyorsítja fel. A haj a gyökereknél nő, így a vágás nem befolyásolja a növekedés ütemét, még ha a töredezett végek eltávolítása javíthatja is az összhatást.

via 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top