Ő ma a legszebb női sztár a világon

nlc | 2024. Október 21.
Tudományos módszerrel határozták meg, kik a világ legszebb híres női 2024-ben. Az élen egy topmodell végzett.

Bár a szépség szubjektív dolog, a szépségideálok pedig folyamatosan változnak, azonban a tudomány szerint mégis „számszerűsíthető”, mégpedig az aranymetszés szabálya szerint. 

„A történelem során az emberek gyakran használtak matematikai elveket, például az aranymetszést a szépség értékelésére” – mutatott rá Meegan Gruber floridai plasztikai sebész a Men’s Journal cikkében. 

A vonatkozó definíció értelmében két rész (a és b, a>b) az aranymetszés szerint aránylik egymáshoz, ha az egész (a+b) úgy aránylik a nagyobbik részhez (a), ahogy a nagyobbik rész (a) a kisebbik részhez. Az egyenlet arra is használható, hogy jobban megértsük, mi tesz bizonyos dolgokat vizuálisan vonzóvá. Minél inkább megfelel ugyanis egy tárgy vagy épp egy arc az aranymetszés szabályainak, annál tökéletesebbnek és vonzóbbnak látjuk. 

Gruber és egy New York-i kollégája, Joel Kopelman az aranymetszés szabályának mentén határozták meg, kik a világ legszebb női sztárjai 2024-ben. A lista élén Bella Hadid végzett, akinek az ara 94.35%-ban felel meg az aranyaránynak. Mint azt a szakemberek elmondták: a szupermodell arca figyelemre méltóan szimmetrikus és a szemtávolsága, illetve az állkapcsának arányai is szinte tökéletesek. 

Bella Hadid (Fotó: Mike Coppola/Getty Images for Victoria’s Secret)

A teljes top 10-es lista pedig a következő:

  1. Bella Hadid – 94.35%
  2. Beyoncé – 92.44%
  3. Jenna Ortega – 91.85%
  4. Ariana Grande – 91.81%
  5. Taylor Swift – 91.64%
  6. Lupita Nyong’o – 91,28%
  7. Margot Robbie – 91.02%
  8. Gal Gadot – 90.74%
  9. Janelle Monáe – 90,66%
  10. Simone Biles – 90,60%
Exit mobile version