TV-sztárok

Nigella Lawsont drogügy miatt nem engedték be az USA-ba

A világszerte ismert és népszerű tévészakácsot, Nigella Lawsont nem engedték felszállni Los Angelesbe induló járatára.

Nigella Lawson egy amerikai szakácstehetség-kutató televíziós vetélkedő ítésze lett volna, ám a konzervatív brit tömeglap szerint az amerikai tévékarrier a hatósági intézkedés miatt veszélybe került. Az 54 éves tévészakács vasárnap hajnalban még örömmel közölte híveivel a Twitter mikroblogportálon, hogy minden elengedhetetlen utazási kelléket becsomagolt – az üzenethez mellékelt fotón egy szalmakalap, egy tubus mustár és egy kis csomag só látható –, és a Heathrow-n már a biztonsági ellenőrzésen is túljutott, amikor közölték vele, hogy nem utazhat.

A család egykori asszisztensei
A család egykori asszisztensei

Nigella eredetileg a vád tanújaként jelent meg többször is az elmúlt hónapokban a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeneseinek csalási pere folyt.
Az olasz testvérpár, Francesca és Elisabetta Grillo évekig állt Nigella Lawson és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő alkalmazásában. A két nővért azzal vádolták, hogy a család pénzéből 658 ezer fontot (csaknem negyedmilliárd forintot) vertek el saját luxuskiadásaikra. A testvérpárt decemberben az esküdtszék felmentette, ám a két egykori családi mindenesre akkor gyakorlatilag már senki nem figyelt. A tárgyaláson ugyanis fény derült Nigella Lawson kábítószeres múltjára, és a hír elöntötte a brit sajtót. Francesca és Elisabetta Grillónak – ügyvédeik szerint – a tévészakács személyesen engedte meg a pénzszórást, cserébe azért, hogy hallgatnak az ő rendszeres kábítószerezéséről.

Nigella Lawson tanúvallomásában elismerte, hogy valóban fogyasztott kokaint “néhányszor”, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt. Elmondása szerint a közös kábítószer-Nigella Lawsont drogüty miatt nem engedték be az USA-bafogyasztás célja az volt, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó Diamond szenvedéseit enyhítsék. Elismerte azt is, hogy második férjével, Charles Saatchival kötött, világra szóló botrányok közepette tavaly véget ért házasságának utolsó évében ismét kábítószerhez – kokainhoz és kannabiszfélékhez – folyamodott azért, hogy “elviselhetetlen” életét és Saatchi “terrorizmusát” elviselhetőbbé tegye. A Scotland Yard hosszas vizsgálódás után januárban úgy döntött, hogy értékeli ezt az érvelést, és nem indít vizsgálatot az ügyben. Az amerikai hatóságok azonban a jelek szerint ennek ellenére felvették a szárszakácsot a beutazási tilalommal sújtottak feketelistájára. A Daily Mailnek jogi szakértők elmondták: ilyen esetben akár 20-25 hétbe is beletelhet, mire az érintett tisztázhatja nevét, és ismét amerikai beutazási engedélyhez juthat, bár bizonyítottan sürgős esetekben ez napok alatt is elintézhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top