TV-sztárok

Komoly probléma nehezíti a Showder Klub humoristáinak életét

Nem várt nehézségekkel kell szembenézniük az ismert humoristáknak. A jelenség szinte kivédhetetlen.

A Showder Klub által népszerűvé vált standuposaink számára nem minden szempontból előny a televíziós ismertség. Ugyanis íratlan szabály, hogy azokat a poénokat, amik már elhangzottak a televízióban, nem használják többet a haknik során, mert azokat sokan ismerhetik a nézők közül. Pedig bizony az ő humorkészletük sem kimeríthetetlen, ráadásul a haknikon készült  mobilos felvételek is nehézséget okoznak nekik, mivel szinte azonnal felkerülnek a netre.

Badár Sándor az egyik vidéki fellépésén alig kezdett bele legfrissebb anekdotájának nagyjából negyedórásra szánt részletes elmesélésébe, amikor pár perc elteltével a nézőtérről valaki előre bekiabálta sztorijának slusszpoénját.

„Több ilyen eset is megtörtént velem mostanában. Nagyon bosszantó dolog, amikor tönkreteszik egy ilyennel az előadó produkcióját, és egyben a többi néző szórakozását is. Ráadásul az emberek többsége sokszor nincs is tisztában vele, hogy mit követett el. Akik a moziban sunyiban rögzítik a filmeket, azok tisztában vannak vele, hogy lopást követnek el és törvényt sértenek. De akik felveszik, majd feltöltik a netre az előadásainkat, azoknak általában fogalmuk sincs arról, hogy szerzői jogokat sértenek. Fel lehet lépni ellenük, de itthon nehezen haladnak az ilyen ügyek, és eltávolítani sem olyan egyszerű” – mondta a Borsnak Badár Sándor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top