nlc.hu
TV-sztárok

Janklovics Péter kisfiának súlyos allergiája

Már a mogyoró érintésétől is életveszélybe kerülhet a humorista Janklovics Péter kisfia

Öt hónapos korában vették észre először a tüneteket.

Janklovics Péter és felesége élete pár éve teljesen megváltozott, amikor kiderült, hogy a kisebbik fiuk, Beni súlyos allergiával küzd és akár egy szem pisztácia, kesudió vagy mogyoró érintése is életveszélyes reakciót, anafilaxiás sokkot okozhat – írja a Blikk.

Janklovics Péter

Janklovics Péter és a felesége szeretné minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a mogyoróallergiára – Forrás: DumaTV | Dumaszínház / YouTube – videó

A lassan 5 éves kisfiú tisztában van az állapotával: amint kiderült a probléma, tudatosan felkészítették a szülei őt és a bátyját, Dávidot is arra, hogy mit szabad és mit nem szabad ennie. „Tudja, hogy játszótéren egy másik gyerektől vagy annak a szüleitől sem fogadhat el semmit. Szerencsére az óvoda is nagyon nyitott volt, kaptak oktatást például, hogyan kell használni az epipent” – mesélte a lapnak a humorista.

A család mindennapi rutinjának része lett, hogy figyelnek szinte mindenre, például, hogy Beninél mindig ott legyen az eszköz, ami akár az életet jelentheti, mivel már attól is életveszélybe kerülhet, ha csak megfog egy mogyorót.

Janklovicsék kisfia amúgy 5 hónapos volt, amikor először vették észre a szülők a tüneteket – elvörösödött az arca és a nyaka –, ám több mint egy év telt el, amíg végül diagnózist kapott.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top