TV-sztárok

Holttest nélkül is születhet ítélet VV Fanni ügyében

Nincs egyetértés azzal kapcsolatban, hogy VV Fanni feltételezett gyilkosa megbukott a poligráfos vizsgálaton. A lány holtteste még mindig nem került elő, de anélkül is születhet ítélet.

Tegnap mi is írtunk róla, hogy VV Fanni feltételezett gyilkosa megbukott a hazugságvizsgálaton. Ám egykori ügyvédje meglátása szerint a férfi akkor nem volt olyan állapotban, hogy válaszaiból bármiféle következtetést le lehessen vonni. „A hatóság nem várta ki az előírásnak megfelelő időt, így sokkal korábban csinálták meg a műszeres kérdezz-feleleket, mint az javasolt. Ezért természetesen a válaszok sem tekinthetők pontosnak” – mondta el a véleményét a Blikknek dr. Brodmann Péter. Ezzel szemben Fanni családjának jogi képviselője úgy gondolja, a rendőrség szakszerűen járt el. „A poligráfos vizsgálatot a meggyanúsítás után, de még a kihallgatások előtt célszerű elvégezni, mert ekkor adja a gyanúsított a legőszintébb válaszokat. Vagyis nem szabad sokat várni” – vélekedett dr. Lichy József.

Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el, ám holtteste a mai napig nem került elő. Ez azonban nem zárja ki egyértelműen azt, hogy a bíróság megállapítsa a gyanúsított bűnösségét. „Pályafutásom alatt legalább három vagy négy olyan esetre is emlékszem, amikor holttest hiányában is elítélték a vádlottat.  Ilyen ügyeknél nagyon sok múlik a bírón, hogy az elé tárt bizonyítékokat elfogadja-e mint egy zárt logikai láncolatot, amelyből nem következhet más, mint hogy az a bizonyos személy követte el a gyilkosságot” – mondta a lapnak Kovács Lajos nyugalmazott r. ezredes.

VV Fanni a ValóVilág villában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top