TV-sztárok

Ezért maradt el az „erkélycsók” Harry és Meghan esküvőjén

A nagyszabású királyi esküvő, amin Harry herceg és Meghan Markle kötötte össze az életét, nem csak ebben az egy dologban szakított a hagyományokkal. Mutatjuk, mi másban újítottak még.

Miközben a királyi esküvő, amin Harry herceg, a brit trónörökös Károly herceg és Diana hercegné kisebbik fia és Meghan Markle összekötötte az életét, a legtöbb szempontból egy nagyszabású, hagyományos esemény volt, akadt néhány olyan mozzanat, amikor az ifjú pár látványosan szakított a több évtizedes hagyományokkal.

Így például az, hogy a ceremóniára nem kizárólag külföldi méltóságokat és nagy hatalmú politikusokat hívtak meg, hanem helyi iskolásokat és olyan nőket és férfiakat, akik az életüket a közösség szolgálatának szentelték. Újdonság az esküvőt követő fogadáson felszolgált citrom-bodza ízesítésű torta is: korábban ugyanis az esküvői tortának mindig gyümölcs ízesítése volt.

Persze nem Harry és Meghan az egyetlen, aki a királyi család tagjaként modernizálni igyekszik a már jól bevett szokásokat. Károly herceg és Diana hercegnő például arra cáfolt rá az esküvőjét követően, hogy a királyi család tagjai egytől-egyig merev, az érzelmeiket kimutatni képtelen emberek.

Ők voltak az elsők ugyanis, akik a Buckingham-palota erkélyén állva nemcsak mosolyogtak és integettek az összegyűlt ünneplőknek, mint elődeik, hanem meg is csókolták egymást. És ugyanígy tett, már-már hagyományt teremtve 2011-ben Vilmos herceg és Katalin hercegné, mikor összeházasodott.

Harry és Meghan esküvője után azonban elmaradt a híres „erkélycsók”, a friss házasok a Windsor kastély Szent György-kápolnájából kifelé, a lépcsőn csókolták meg egymást. Miért nem az erkélyen? A kérdésre nagyon egyszerű a válasz: mert messze voltak onnan. A királyi esküvő és az ahhoz köthető ünnepségek ugyanis mind Windsorban voltak, relatíve messze a londoni Buckingham-palotától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top