TV-sztárok

Kulka János: Szégyellem magam, mert gőgös voltam

Először beszélt élő műsorban betegségéről Kulka János. Azt mondta, stroke-ja óta megvilágosodott.

A 2016. áprilisi stroke-ja óta lábadozó Kulka János először adott élő interjút az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az RTL Klubon látott riporthoz hasonlóan ezúttal is orvosával, Varga Sarolta klinikai logopédussal együtt beszélt az afáziás beszédzavarról. A szakember hangsúlyozta, hogy az afáziás betegek esetében az intellektus nem sérül, a beteg „belül ugyanaz”, a külvilág mégis a hiányt érzékeli, azt, hogy a másik nem tudja megformálni a mondatokat.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Kulka is többnyire tőmondatokban beszélt az adásban, sokat gesztikulált. Azt mondta, szégyelli magát, amiért stroke-ja előtt gőgös volt.

Most viszont úgy érzi, megvilágosodott, és elkezdte megérteni, miért érte őt a stroke.

Azt már korábban elmondta, hogy nem vállal többé színházi szerepet, logopédusa szerint viszont filmben még játszhat: Varga azt mondta, szinte már látja az Oscar-díjat Kulka kezében, amit egy afáziás beteg eljátszásáért kap.

Kulka a műsorban azt is elmondta, a jövőben egy alapítványon keresztül is szeretné felhívni az emberek figyelmét az afáziás betegek küzdelmére.

(Címlapi kép: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top