TV-sztárok

Néző vagyok, ments ki innen! – Szenzációs Négyes-kritika

Miután az RTL Klub az őszi tévés szezon első napján behúzta az évadot a műsorkínálatáról nagyszabású óriásplakát-kampány keretében titkolózó TV2 nagy bánatára, a vezető tévécsatorna már tét nélküli napot is tarthat. Vasárnapra az alkotók is megpihentek, így jöhetett létre a Szenzációs Négyes című szekunderszégyenérzet-fesztivál, nagy költségvetésű haknibajnokság, ahol a zsűriben helyet foglaló Alföldi Róbert magában bizonyára azon búsong, hogy miért is nem olvasta el a szerződésében az apró betűs részt.

Nagy gyakorlata van az RTL Klubnak abban, hogy hülyét csináljon a hazai celebpark színe-javából. Pszichológusnak sem utolsó kreatív szakemberek, kiváló dramaturgiai érzékkel megáldott szerkesztők és vágók hadserege gondoskodik róla, hogy dél-afrikai nemzeti parkban, úszómedence partján vagy éppen egy pusztazámori családi házban megmutassák „ismertembereink” személyiségének színét és fonákját. Most azonban úgy tűnik, hogy a sztárokat hagyták érvényesülni a Szenzációs Négyesben, hadd csináljanak hülyét önmagukból, lelkesen és minden előzetes várakozást alulmúlva.

A Szenzációs Négyes szereplői

A „Benne leszek a tévében” celebes különkiadásában életkoruk szerint besorolt négytagú művészcsapatok mutatnak be színpadi produkcióféleségeket, az öregek (Oszvald Marika, Keresztes Ildikó, Magyar Attila és Csonka András) cellatangójától a klimaxolók (Koós Réka, Fésűs Nelly, Hajdú Steve és Kökény Attila) ledfalas bűvészmutatványán és a harmincasok (Nagy Alexa, Tóth Gabi, ÉNB Lali és Szabó Simon) lekoppintott vetkőzőszámán át az ifjak (Szabó Zsófi, Michl Juli, Oláh Gergő és Szalay Bence) zombikórusáig.

Van itt minden, mint a búcsúban, hímtagját nőtársaságban lóbáló sorozathőstől a pankrátorként dühöngő senior szubrettig, a szereplők illedelmesen körbenyalják egymás produkcióját, a versenyhelyzetnek még a látszatát is mellőzve – úgy tűnik, nem teljesítménybér áll a kontraktusban…

 A kritikus pedig csak ül, és nem tudja, hogy amit lát, azt valaki komolyan gondolta-e, vagy igazából most belőlünk, nézőkből csinál bolondot egy professzionális gépezet. És innentől már leginkább azt méricskélem, vajon tud-e annyira rossz lenni ez az egész, hogy az már nagyon jó, tud-e ez a valami az esztrádműsorok Anettka Space Projektje lenni, lesz-e ebből YouTube-on pörgő háromszögtánc à la Dávid Sándor. Ám ekkor jön Szabó Zsófi meghatónak szánt népmeséje elhunyt édesapja Szabó Gyula hangjával, és megjelenik az izzadságszagúan kínlódó értékteremtési kísérlet.

Szabó Zsófi előadása a Szenzációs Négyesben

És a kellemes kellemetlenség kellemetlen kellemetlenségbe fordul, és jön a néhai nagy művész emlékének dukáló 10 pont meg az általános szemtörölgető tiszteletadás.  

Elvész már a mazochista néző szórakozása is, marad a feszengés, a mentő ötlet pedig az, hogy Tóth Gabi, aki kétségkívül az ország egyik legjobb énekese, énekeljen egy nagyot. Oké, fejjel lefelé, egy quadról lógva, de akkor is.

A zsűriben ülő Alföldi Róbert vélhetően adás közben döbbent rá, hogy ez a műsor nem az a műsor, de a körülményekhez képest azért állja a sarat, és gyakran a nép hangjaként mondja el, hogy a király meztelen. A stand up komika Ráskó Eszter jó találmány, van szíve, és megtölti a vicces nagy darab nő karakterének kereteit. Ganxsta Zolee szerződtetése mellett pedig az az érv szólhatott, hogy napközben mindig ráér.

A Szenzációs Négyes zsűrije: Alföldi Róbert, Ráksó Eszter és Ganxsta Zolee

A tévés hakni felvételéről alighanem egyéb elfoglaltságuk miatt el-eltűnik egy-egy celebritás – amit Istenes Bence igyekszik természetesnek hatóan kiblattolni ­–, a hejőpapi falunapon bizonyára kötbéres a későn érkezés.

A Szenzációs Négyesre biztosan akad magyarázat. Én nem találok.  

A Szenzációs Négyes szereplői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top