TV-sztárok

Morricone tagadja, hogy bármi rosszat mondott volna Tarantinóról

Egyben közölte, hogy bepereli a német Playboyt.

A hétvégén óriási port kavart Ennio Morricone egyik friss interjúja, amelyet a német Playboynak adott. A 90 éves zeneszerző ugyanis keményen kiosztotta Quentin Tarantinót, holott legutóbbi filmjének, az Aljas nyolcasnak ő szerezte a zenéjét. Az interjú a lap decemberi számában fog megjelenni, de az interneten közöltek már belőle részleteket.

Az az ember egy kretén. Csak összelopkod mindent, és azokat rakja össze. Ezért nem eredeti. És nem is igazi rendező. Csak felmelegíti a régi dolgokat. Össze sem hasonlítható az igazi hollywoodi nagyságokkal, mint John Huston, Alfred Hitchcock vagy Billy Wilder

– mondta a lap szerint Morricone. Sőt az interjúban állítólag konkrétan kijelentette azt is, hogy Tarantino filmjei „szemetek”. A gond csak az, hogy az olasz zeneszerző szerint mindebből semmi sem hangzott el a Playboy újságírójával folytatott beszélgetése során. Morricone saját Facebook-oldalára tett ki egy közleményt, amelyben tagadta, hogy bármi gondja lenne Tarantinóval.

Soha nem tettem ilyen negatív kijelentéseket az Amerikai Filmakadémiáról, Quentinről vagy a filmjeiről – és egyáltalán nem tartom szemétnek a munkáit. (…) Kiváló rendezőnek tartom Tarantinót. Nagyon szeretem a közös munkáinkat, és nagyon jó kapcsolat alakult ki köztünk az együtt töltött idő során. Bátor és nagyszerű ember. Az együttműködésünknek köszönhetem az Oscar-díjamat is, ami minden bizonnyal az egyik legnagyobb elismerése a karrieremnek. Örökké hálás leszek, hogy zenét szerezhettem a filmjéhez

– írta a bejegyzésben, majd hozzátette: amikor meglátta a cikket, azonnal utasította az ügyvédjét, hogy perelje be az újságot.

FREDERIC J. BROWN / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top