TV-sztárok

Furcsa dolgokat kért az öltözőjébe Ennio Morricone

Különleges kívánságlistát kaptak a januári Ennio Morricone-koncert szervezői: sehol nem szerepelhet a 13-as szám és a lila szín.

A legendás olasz zeneszerző a 90. születésnapját ünnepli Budapesten a gálával, néhány szokásához pedig a világ minden táján ragaszkodik. „A Maestro irtózik a lila színtől, úgy véli, hogy balszerencsét hoz, ezért figyelünk rá, hogy a szállodai szobájában, valamint az öltözőjében se legyen ilyen színű festmény vagy bútor” – mondta Oláh Zsuzsanna, a jubileumi exkluzív koncertet szervező JVS Group Magyarország kommunikációs igazgatója.

Ennio Morricone január 23-án koncertezik Budapesten

Az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző a 13-as számot is a balszerencsével kapcsolja össze, ezért a koncerten a zenészek listáján a 12. zeneművet rögtön a 14. követi, és természetesen a stáb egyetlen tagja sem lakhat a 13. szobában, mert a mester nem szeretné, ha bármelyik kollégájának „baja esne”.
 
„Ennio Morricone vérbeli olasz, az anyanyelvén szeret beszélni. Minden olyan kollégánknak, aki a sztár közelében dolgozik, elmondjuk, hogy lehetőleg olaszul köszöntse őt, és a Maestro megszólítást használja” – mondta a szervező. Ennio Morricone a Róma futballcsapatának rajongója gyerekkora óta, szívesen beszélget a fociról, művészetekről. Azonban nem szíveli, ha a „spagettiwestern” kifejezést használják azokra a vadnyugati filmekre, amelyekhez zenét szerzett, mert sértőnek érzi az elnevezést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top