TV-sztárok

Erős Antónia: „Csúfolt az osztálytársam, hogy vézna és botlábú vagyok”

Egy rövid időszak volt az életében, amikor gondja volt az alakjával, Erős Antónia azonban megtalálta a módját, hogyan maradhat formában.

Az RTL Klub híradósát meginvitáltam egy jógaórára. Erős Antónia sportos testalkatát látva biztos voltam benne, hogy nem fognak ki rajta a csavaros ászanák. Az óra után pedig arról beszélgettünk, hogy a feszített munkatempó és család mellett hogyan tud magára és a sportra is időt szánni.

Erős Antónia és Gedeon Beatrix a SztárJógán (Fotó: Sárosi Zoltán)

Erős Antónia és Gedeon Beatrix a SztárJógán (Fotó: Sárosi Zoltán)

„Jártam már jógaórán, mert az iskolában – amíg a gyerekek jógáznak – a szülőknek is lehetőséget adnak és tartanak felnőtt jógaórát. Időnként pedig sikerült is úgy beosztani a napjaim, hogy ott tudtam maradni és kipróbálni. Nagyon jólesett, de rendszeresen nem tudok jógára járni, mert azokat a napokat, amikor edzőteremben edzek, nem cserélem le jógára, több edzésnap pedig egyelőre nem fér bele” – kezdi Antónia, akinek csak tinédzserkorában, egy rövid ideig volt gondja az alkatával.

Erős Antónia nem először próbálta ki a jógát (Fotó: Sárosi Zoltán)

Erős Antónia nem először próbálta ki a jógát (Fotó: Sárosi Zoltán)

„12 éves lehettem, amikor csúfolt az egyik osztálytársam, hogy vézna és botlábú vagyok. Mivel ez nagyon bosszantott, futni kezdtem a téren, ahol laktunk, hogy izmosabb legyen a lábam. Aztán egy barátom adott tippeket, hogy milyen sorozatban végezzek karhajlításokat, hogy a karom és a felsőtestem is izmosodjon. Azt vettem észre, hogy viszonylag gyorsan fejlődni kezdtem és egyre jobban látszott az eredmény. Minden nap fekvőtámasz otthon és futás, a kitartásomnak köszönhetően szépen megalapoztam az izomrendszerem. Noha soha nem sportoltam rendszeresen, mindig szívesen mozogtam. Volt, hogy aerobikra jártam, vagy otthon tornáztam Cindy Crawford hangkazettára. Igaz, amikor megszülettek a gyermekeim, 5 évet kihagytam. Aztán a férjemmel újra elkezdtem edzeni. Volt olyan időszak is, amikor edző segített, és időnként még most is tanácsot kérek tőle, mert fontos, hogy új gyakorlatokat is beépítsek a sorozatokba. Úgy is fogalmazhatnék, hogy »virtuális edzőm« van. Azt gondolom jó, ha van segítség, mert amikor már azt gondolod, hogy nem bírod, az edző még motivál, és neki köszönhetően tudod feszegetni a határaidat” – magyarázta Antónia, aki nem viszi túlzásba az edzést, mert az a cél, hogy jól érezze magát a bőrében. 

Fotó: Sárosi Zoltán

Ma már Erős Antónia is jobban odafigyel az arányokra (Fotó: Sárosi Zoltán)

„Egyszer megerőltettem a vállam, meghúzódott, és nem mentem azonnal orvoshoz. Mire megvizsgáltattam, addigra már nem volt értelme megoperálni, ezért egyéb terápiákat tanácsoltak, és egy szuper gyógytornász is segített, a rehabilitáció és a gyógyulás majdnem egy év volt. Ebből is sokat tanultam. Mozogni kell, de mindig figyelve az arányokra.”

Fotó: Sárosi Zoltán

Korábban zavarta Erős Antóniát, amiért véznának tartották a lábát, ezért kezdett el futni (Fotó: Sárosi Zoltán)

„A sport az életünk része, de a gyerekekre soha nem erőltettük rá, csak jó példát mutattunk. Szonja és Matyi nem sportolnak versenyszerűen, de tudják, hogy a rendszeres mozgás szükséges ahhoz, hogy egészségesek legyenek. Szonja show táncra jár és jógára, Matyi karatézik, és ő is jógázik, mindezt az iskolában, plusz a tantervükben lévő testnevelésórák elég erősek, szerintem így rendben vannak. Nem is terhelném őket mással. Igaz, Matyit már ki akarták emelni, hogy menjen atletizálni, láttak benne tehetséget. Őt viszont jobban érdekli a zene, hároméves korától dobol, állítólag tehetséges. Szonjával nemrég beszélgettünk, arról, hogy mi szeretne lenni, ő még nem tudja. Nagyon jó matekban, stratégiában, klasszul sakkozik. Talán jogász lesz, vagy vezet majd egy nagy céget, ez az ötlet tetszett neki” – mosolygott a büszke anyuka, akit arról is faggattam, ő hogyan lazít, mi az, ami igazán kikapcsolja.

Fotó: Sárosi Zoltán

Erős Antónia gyerekei is sportolnak, de nem versenyszerűen (Fotó: Sárosi Zoltán)

„Amikor a hétköznapokról beszélünk – és nem arról, hogy a tengerparton egy pálmafa alatt nézem a hullámokat, mert az nyilván egyből ellazítana – nekem elég, ha a napsütésben kiülök egy teraszra, kapok egy finom kappuccinót és élvezem a pillanatot.”

Fotó: Sárosi Zoltán

Erős Antónia harmóniában él (Fotó: Sárosi Zoltán)

Erős Antónia nem az első, aki a SztárJógán mesélt nekünk: 

Fotó: Sárosi Zoltán

Erős Antónia megtanulta, hogy fontos a lazítás (Fotó: Sárosi Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top