nlc.hu
TV-sztárok

Gina Lollobrigida káprázatos átváltozása

Felismered a gyönyörű nőt a képen? A színésznő, aki később sikeres fotográfus lett

A 93 éves szépség egykor még Fidel Castróval is készített interjút.

Igazi szexszimbólum, a férfiak álma volt az ötvenes-hatvanas években a lélegzetelállítóan gyönyörű Gina Lollobrigida.

Az 1927-ben született, ma már 93 éves éves olasz színésznőért megvesztek a rajongók. Gina a Miss Róma címet is elnyerte 1947-ben és a Miss Italia versenyen a harmadik helyen végzett, ekkor már kezdő színésznő volt.

gina lollobrigida

Gina Lollobrigida (Fotó: Profimédia)

A fiatal Ginára Hollywood is felfigyelt, miután az excentrikus milliomos Howard Hughes kinézte magának. Ő azonban Olaszországban érezte magát igazán otthon, nemzetközi sikerét egy csavarral viszont a francia filmnek, a Királylány a feleségemnek köszönheti.

A továbbiakban is európai filmek hozták neki a sikert, Az éjszakai szépei, a Hűtlen asszonyok és a Kenyér, szerelem, féltékenység. Utóbbiban várandóssága miatt Sophia Loren kapta a főszerepet, amit Gina sosem tudott neki megbocsátani. Előtte még Humphrey Bogart mellett játszott az Afrika kincsében, a szatíra végleg bebetonozta a nevét a nemzetközi sztárvilágban. Az ötvenes évek második felében A világ legszebb asszonya, A párizsi Notre-Dame, melyben Esmeraldát alakította és Salamon és Sába királynője vitte közelebb a színésznőt a nézőkhöz.

Gina Lollobrigida A párizsi Notre-Dame-ban

Gina Lollobrigida A párizsi Notre-Dame-ban (Fotó: Profimédia)

A hatvanas években Jean-Paul Belmondot mellett játszott az Őrült tenger című komédiában, a színész később szeretettel emlékezett rá, nem úgy, mint Sean Connery, aki a Gyilkosság a hajóban véletlenül túl erősen ütötte meg egy jelenetben, és Gina (becenevén Lolo) ezt minden esdeklése ellenére sem bocsátotta meg neki.

Utolsó, igazán sikeres filmje a Jó estét, Mrs. Campbell volt 1968-ban Telly Savalasszal, amiért Golden Globe-ra is jelölték. Nem sokkal később visszavonulását is bejelentette. Ez viszont nem azt jelentette, hogy leállt a munkával.

Egy éles kanyarral szakmát váltott, fotográfus lett, számos albuma is megjelent. Olyan nagyságokról készített fotót, mint Salvador Dalí, Henry Kissinger, Paul Newman, Audrey Hepburn és Ella Fitzgerald. Sokan ámulattal nézték, hogy sikerült exkluzív interjút kicsikarnia a kommunista kubai vezértől, Fidel Castrotól.

Gina 1949-ben ment hozzá a szlovén orvos Milko Škofičhoz, akivel egy fiúk született. A férfi még praxisát is feladta, hogy Lolo menedzsere lehessen. Gina és Milko a hatvanas években Kanadába költöztek, de 1971-ben elváltak. 2013-ban egy nála 46 évvel fiatalabb spanyol üzletemberrel került közelebbi kapcsolatba, de a viszony csúnya véget ért. Gina feljelentette később a férfit, amiért az szerinte megpróbálta rátenni a kezét a vagyonára. Más hírek szerint a vőlegény volt az, aki végül lefújta az esküvőt.

Gina Lollobrigida 2019-ben

Gina Lollobrigida 2019-ben (Fotó: FPA / Full Picture Agency / Full Picture Agency via AFP)

Gina a politikai pályával is kacérkodott, 1999-ben elindult az európai parlamenti választásokon, de nem jutott be az uniós képviselőtestületbe. Gina jótékonykodni is szeret, az egyik legfontosabb ügy számára az őssejtkutatás, ezért több millió dollárt adományozott a célnak.

Gina a magánéletéről és saját magáról csak ritkán beszélt, 90 éves korában árulta el először, hogy kétszer is megerőszakolták.

A színésznő többször járt Magyarországon. Legemlékezetesebb fellépése a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában volt, amikor Vitray Tamással táncolt.

(Kiemelt kép: Profimédia)

Még több sztár akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top