nlc.hu
TV-sztárok

Kiss Gergely gyászol

Kiss Gergely Benedek Tiborról: ,,Feldolgozhatatlan, ami vele történt”

Kiss Gergely egyik legjobb barátja volt Benedek Tibor.

Június 18-án hunyt el Benedek Tibor, akit – nem túlzás állítani – az egész világ gyászol. Szurkolók ezrei emlékeztek meg róla a Margit-szigeten, és teszik a mai napig. A Magyar Vízilabda Szövetség tegnapi közleménye szerint a kupadöntő előtt egy kisfilmmel tisztelegnek Benedek Tibor emléke előtt, amit bárki megnézhet az uszoda udvarán. A Millennium Masters csapata is vízbe ugrik, ám ezúttal már az olimpiai bajnok sportoló nélkül: Kiss Gergely elárulta, nagyon hiányzik neki a barátja, felfoghatatlan számára, ami történt.

,,Miután kiderült, hogy beteg lett, egészen furcsa, megfejthetetlen állapotba kerültünk lelkileg. Erről beszélni is borzasztóan nehéz, de Tiborról csak a legnagyobb tisztelet és szeretet hangján lehet megszólalni. Egyszerűen felfoghatatlan, értelmezhetetlen, feldolgozhatatlan, ami vele történt. Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom. Az emléke viszont továbbra is ott van a hétköznapjainkban, és biztosan velünk is marad örökre” – mesélte a Blikknek Kiss Gergely, aki azt is elárulta, Benedek Tibor a betegsége miatt már tavaly sem tudott együtt edzeni velük.

View this post on Instagram

Elnézést kérek. A húszas nagyságrendű újságírói és tv-s megkeresés visszautasítása miatt. A szurkolói, ismerősi, baráti részvétnyilvánításokra adott szűkös válaszok miatt. A gondolataim kavargása miatt. Próbálok most valamit reagálni, összeszedni magam, remegő lábakkal, torok- és fejfájással, könnyekkel küszködve, rövidet és személyeset. Minden óriási bajnokunk elvesztése hatalmas fájdalom, de ez az űr most elképesztő… Benedek Tibi. Közel húsz évig a legnagyobb személyisége a világ vízilabdázásának és a magyar sportéletnek. BENEDEK-TIBI! 16 évesen szurkolóként ezt üvöltöttem én is a teltházas Komjádiban a Gólkirálynak. Aztán a válogatottnál, kereten kívüli meghívottként remegtem, ha véletlenül csak rám néztél, mint a Nemzeti Csapat Vezére. 19 évesen a jobbszélen Harcostársaddá válhattam neked, a világ legjobb balkezesének. 23 évesen együtt állhattam fel Veled, a Bajnokkal az olimpiai dobogó legfelső fokára. 27 évesen végre klubtársad is lehettem, naponta láthattam a csodát. Irányítottál minket évekig Csapatkapitányként higgadtan, tiszta szívvel. Elmondhatatlan és tisztelettel teli aura vett körül. A víz is mindig habzott körülötted, mert győzni akartál, minden másodpercben. Mesterként két generációnak is utat adtál a kezébe válogatott és klubszinten egyaránt. Gólkirály. Bajnok. Harcos. Bajtárs. Példakép. Vezér. Csapatkapitány. Mester. És a legfontosabbak: Gyermek, Férj, Apa, Barát. Minden magyar ember és a világ összes vízilabdázója csak tanulhat Tőled, felnézhet Rád. Soha, senki nem fog megközelíteni sem! Egyedül több vagy az emberek és a sportvilág számára, mint amit el lehet mondani szavakkal. Most már semmi sem lehet olyan, mint eddig volt… Felfoghatatlan, érthetetlen, kifejezhetetlen… nem hiszem el! Tibi, pótolhatatlan vagy!!!

A post shared by Kiss Gergely🤽🏻‍♂️💦 (@kiss_gergely_official) on

,,Sajnos már 2019-ben sem tudott játszani a betegsége miatt. A gyász minden napunkban ott van, de egy olyan bajnok, legenda, mint Tibor, valószínűleg nem akarná, hogy zárkózzunk el a vízilabda-társadalom és a szurkolók elől. Ha most tudna szólni, bizonyára azt mondaná, csináljátok tovább” – árulta el az egykori válogatott játékos.

Benedek Tibor igazi ikon volt:

kiss gergely benedek tibor

Kiss Gergely és Benedek Tibor az athéni olimpián (Fotó: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top