nlc.hu
TV-sztárok

Földes Tamás a Barátok köztben

Új szereplő tűnik fel a Barátok köztben – Földes Tamás karaktere nem lesz a nézők kedvence

Földes Tamás személyesíti meg Árpádot, aki nem túl szimpatikus karakter.

Új családtag tűnik fel a Mátyás király téren. A titokzatos férfi a balesetet miatt kómában fekvő Gergőt látogatja meg a kórházban. Ő nem más, mint Harmath Szonja és Gergő korábban alkoholista és agresszív nevelőapja, Árpád, akit Földes Tamás személyesít meg. A Budapesti Operettszínház ünnepelt színésze számos főszerepet játszott már a színpadon, de filmes munkához – egyetlen rövid epizódszerepet leszámítva – még nem volt szerencséje. Éppen ezért az öröm mellett óriási kihívást jelent számára Harmath Árpád bőrébe bújni.

földes tamás barátok közt

Földes Tamás a Barátok közt új szereplője (fotó: Barátok közt)

„Egész életemben a színházi szabályokhoz voltam szokva, aminek az egyik alaptétele: úgy kell játszani, hogy az utolsó sorban is lássa, hallja a közönség, vagyis hangosan kell beszélni, nagy gesztusokat használni. A sorozatban azonban mindezekből vissza kell venni; szokták is mondani, hogy itt nem játszani, hanem élni kell a szerepet. Az volt a legnehezebb számomra, hogy megtaláljam azt az intenzitást, ami a legjobban illik ehhez a műfajhoz. Bár a kollégák nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, mégis sokat vívódtam, miként tudom majd a legjobban csinálni. Aztán néhány nagyon sűrű nap után olyan fáradt voltam, hogy nem görcsöltem rá annyira, azóta könnyebben, magabiztosabban formálom a karaktert” – meséli a nemrégiben Kaszás Attila-díjra jelölt Földes Tamás.

A népszerű színész szerepe szerint egy „szörnyeteg”, aki sokat ivott és gyakran bántalmazta a gyerekeit, akik aztán felnőttként elhagyták apjukat, és nem is akarnának többé hallani róla. Ám a sors úgy hozta, hogy mégis felbukkan a gyerekei életében.

„Rendkívül izgalmas egy ilyen karaktert megformálni, hiszen Harmath Árpád összetett személyiség, nem lehet kiszámítani, hogy tudja-e tartani magát, vagy valamikor kibukik a régi énje. Éppen ezért sok fordulat várható Árpád megjelenése miatt, több szálat összekuszál majd. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyire érdekes szerepet játszhatok, ráadásul egy ilyen profi csapatban, ahol sok kolléga régi ismerősöm, a fiamat alakító Pesák Ádám pedig jó barátom” – teszi hozzá a Barátok közt új szereplője.

A Barátok közt-családhoz többen is csatlakoztak mostanában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top