nlc.hu
TV-sztárok

Fejlemény az operettszínházi zaklatás ügyében

Nem mer kilépni az otthonából az operettszínházi zaklatás egyik áldozata

A színházban kitört zaklatási botrány áldozatai közösen készülnek pert indítani.

Csak ha pszichoterapeutáját keresi fel, akkor akkor képes elhagyni otthonát a Budapesti Operettszínház egyik volt alkalmazottja, aki a korábbi zaklatási botrány egyik áldozata – írja a Blikk. Az ügy még nyár elején kezdődött, akkor a teátrum két alkalmazottja a színházban tapasztalt megalázó bánásmódra, minősíthetetlen stílusra, zaklató viselkedésre panaszkodott az Indexnek. Ezután Kiss-B. Attila főigazgató elismerte, hogy Kriza Zsigmond ügyvezető azért távozott, mert „rávetült a gyanú árnyéka.” Az EMMI az ügyben belső vizsgálatot kért, melynek eredménye szerint a főigazgató jól kezelte az ügyet. Ez persze csak olaj volt a tűzre, hiszen összesen 32 dolgozó hagyta ott a színházat a volt ügyvezető miatt, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter pedig később elismerte, hogy a sértetteket meg sem hallgatták.

Az érintettek közül ezért többen most jogvégő alapítványokhoz fordultak és közösen szeretnék kártérítési igényüket érvényesíteni. Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene! alapítvány vezetője elmondta, a hozzájuk fordulók máig borzasztó állapotban vannak az elszenvedett traumák miatt.

A Blikk megkeresésére a színház közleményt juttatott el a laphoz. Azt írták, a Budapesti Operettszínháznak nincsen hivatalosan tudomása egyetlen panaszról sem.

“Kétségtelen, hogy a Biztonságos Terek Alapítvány 2020. augusztus 4-én levélben kereste meg a Budapesti Operettszínházat, amelyben minden konkrétumot nélkülözve felvilágosítást kért egyes, meg nem nevezett munkavállalókat ért állítólagos atrocitásokkal kapcsolatban. Tekintettel arra, hogy a színház vezetése számára egyetlen eset sem ismeretes, további információkat, illetve az Alapítvány fellépésének jogi igazolását kértük, hogy előre tudjunk lépni. Sajnos mindezekre a mai napig nem érkezett válasz. A Budapesti Operettszínház elemi érdeke, hogy minden felmerülő ügyet mielőbb kivizsgáljanak, egyelőre azonban nincsenek ügyek” – tették hozzá.

Zaklatási ügyekből nincs hiány:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top