nlc.hu
TV-sztárok

Felnőtt gyerekszínészek akkor és most

Gyerekként emlékszel rájuk, pedig ezek a magyar sztárok már felnőttek

Leginkább gyerekként emlékezünk rájuk, pedig a következő kedvelt gyerekszínészek már felnőtt férfiak és nők.

A 80-as években a hazai készítésű játékfilmekben sok gyerekszínész megfordult, a legtöbbjük arcára még ma is jól emlékezünk. Kíváncsi vagy, hogy néznek ki most? 

Acél Réka

Rékát A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági filmben, majd kiskamaszként a Kölyökidőben is láthattuk. Acél Réka végül a színészi pályát maga mögött hagyva a tévézést választotta,  dolgozott a Bravo TV-nél, a Radio Deejay-nél és a Klubrádiónál is.

A 42 éves Acél Réka ma már édesanya.

Léner András

A Gyerekrablás a Palánk utcában című ifjúsági vígjáték szőke kisfiúja, Léner András a nyolcvanas években volt népszerű gyerekszínész.

Több tévéfilmben is szerepelt – Buci királyfi, Telefonpapa, Legyél te is Bonca! -, de leginkább Kondor Lajcsiként maradt meg a nézők emlékezetében. Az eltelt évek alatt elismert rendező lett.

Spáh Dávid és Spáh Károly

Az ikrek tízévesen csöppentek bele a 90-es évek egyik legkedveltebb sorozatába, a Familia Kft.-be, ahol kamaszkorukig alakították Szép Ricsi és Misi szerepét.

Gyerekszínészek akkor és most

A Spáh-ikrek, a népszerű “Familia Kft.” című sorozat (MTV) gyermek-szereplői. Gyermekkoruk nagy részét stúdiókban, színházakban töltötték. Magántanároktól tanultak, színészekkel, rendezőkkel barátkoztak, iskola helyett dolgozni jártak. Tizenkét évesen már idősebb hölgyrajongók keresték kegyeiket. (Fotó: Erika x Szegő /smagpix)

A sikerek ellenére azonban Dávid és Karcsi nem maradtak a színészi pályán, Dávid rendező lett, míg Karcsi fényképész és operatőr.

Kovács Krisztián

Kovács Krisztián a ’70-es évek legnagyobb gyereksztárja volt Magyarországon. Szerepelt, mint a Hahó, Öcsi!, a Hahó, a tenger!, Az öreg bánya titka, az Utánam, srácok, a Keménykalap és krumpliorr, illetve a Barátom, Bonca – utóbbiért nívódíjat is kapott. Informatikus lett belőle, egy lánya született, aki már egy unokával is megajándékozta az Amerikában élő egykori gyerekszínészt. 

Nem túlzás, Kovács Krisztián a legismertebb gyerekszínész volt a hetvenes években. Imádtuk a Barátom, Boncában, a...

Közzétette: Újságmúzeum – 2019. június 29., szombat

Olvass még gyerekszínészekről az nlc.-n:

(Nyitó kép: Erika x Szegő/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top