TV-sztárok

Hajmeresztő szállások a nagyvilágból

Daru, erőd, lombkorona, tengerfenék és sziklaszirt: különleges helyszíneken épült hoteleket mutatunk.
lombhotel

Lombhotel

Svédországban épült az a lélegzetelállító lombhotel, aminek hét darab „hotelszobája” több méter magasságban, egészen pontosan a lombkoronaszinten várja a vendégeket. Mindegyik szoba külön műalkotás, kezdve a tükörfalú kockától egészen az ufó alakú létesítményig. A feljutást létrák, függőhidak és mozgólépcsők biztosítják, hogy aztán az erdőben, a csodálatos Lule folyóban és – az év egy bizonyos szakaszában – az aurora borealisban lehessen gyönyörködni.

 

Tovább a Treehotel hivatalos weboldalára!

Daruhotel

Az újrahasznosítás korát éljük, amikor egy leselejtezett daruba is új életet lehet lehelni. Az ötlet olyannyira működőképes, hogy a Yays nevű cég azzal bízta meg Edward van Vliet holland tervezőt, hogy tervezzen egy háromszintes lakrészt egy nyugdíjazott daruba. A szakember teljesítette a feladatot, a daruhotel ma is a holland IJ folyó partján várja vendégeit. A daruhotel ötlete akkora siker Hollandiában, hogy több is épült belőle. 

 

Tovább a The Yays – Crane Apartment oldalára!

Sóhotel

A Boliviai Hotel Palacio de Sal nemcsak a nevét kapta a sóról, de abból is épült. Nemcsak a szerkezet – falak, a plafonok –, de a szobrok és a bútorok zöme is sótömbökből készült. A hotel 3600 méter magasan helyezkedik el, egy karnyújtásnyira a világ legnagyobb sósivatagjától, a Salar de Uyunitől.

Tovább a hotel oldalára! 

Repülőgéphotel

Costa Ricaban található a Hotel Costa Verdére keresztelt hotel, ami egy régi Boeing 727-es repülőgépből készült. A gép belsejét teljesen kiürítették, hogy egy új, pazar tíkfabelsőt kapjon. A gépet a dzsungel fölé emelték, hogy a szállóvendégek gyönyörködni tudjanak a kilátásban. 

Tovább a hotel weboldalára! 

Óceánjáró hotel

A Sun Cruise Resort nevet kapta az a dél-koreai hotel, ami mára az ország egyik legnagyobb turistaattrakciójává nőtte ki magát. A 221 szobás óceánjáró különlegessége, hogy azt szárazföldre, egy szikla szélére tervezték csak azért, hogy a fedélzeten sétáló embereknek olyan benyomása lehessen mintha a vízen lennének.

 

Tovább a Sun Cruise Resort hotel oldalára!

Akváriumhotel

A The Muraka hotel különlegessége, hogy annak szobáit az Indiai-óceánban, 5 méterrel a víz alatt alakították ki. Az üvegfalú hotel nemcsak a látvány miatt elképesztő, de építészeti és technológiai megoldásainak és a modern dizájnnak köszönhetően is igazi high-tech alkotás.

 

Tovább a The Muraka oldalára!

Jéghotel

A sarkkörtől 200 kilométerre, a svédországi Jukkasjärviben épült meg a világ első jégből és hóból épített hotele, amiben 150 „meleg” és „hideg” szoba várja vendégeket – utóbbiban nemcsak a dekor készült jégből, de az ágy is, amiken speciális hálózsákokban lehet aludni. A jéghotelben külön jégtemplom és jégbár is található.

 

Tovább az Icehotel oldalára!

Erődhotel

Eredetileg védelmi vonalként épült az angliai No Man’s Land Fort ember alkotta erőd, ami 2,2 kilométerre található a Wight-szigettől. A tengeri erőd átmérője 61 méter, és körülbelül 20 méterrel magasodik a tengerszint fölé. A bázis még 1861 és 1880 között épült az ellenséges francia flották ellen, mára azonban egy 22 szobás luxus hotel lett belőle. Külső falait ma is acél páncéllemezek védik.

 

Tovább a hotel weboldalára!

Olvass tovább!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top