nlc.hu
TV-sztárok

Michael J. Fox tünetei

Michael J. Fox: A rövid távú memóriámnak annyi

A rengeteg nehézség ellenére pozitív áll az élethez. A Parkinson-kórban szenvedő Michael J. Fox elmesélte, milyen új tünetekkel szembesült az utóbbi időben, és hogy mit fog tenni.

1998-ban kiállt a nyilvánosság elé, és közölte, hogy Parkinson-kórral küzd. Michael J. Fox ettől a pillanattól kezdve nem rejtette véka alá állapotát, vagyonából tetemes összeget adományozott a kórral kapcsolatos kutatásokra, „arcával” pedig annál is több pénzt gyűjtött arra, hogy kevésbé tehetős sorstársain is segíthessenek. A Vissza a jövőbe főszereplője a People magazinnak most azt nyilatkozta, hogy a „rövid távú memóriámnak lőttek. Mindig könnyedén memorizáltam a rám bízott szövegeket, és a legutóbbi munkáim közt nem egy volt, ahol igazán kemény részeket is kaptam. Megkínlódtam velük” A színész ezzel a Netflixen futó A kijelölt túlélő című sorozatra utal. 

Michael J. Fox A kijelölt túlélő című filmben

Michael J. Fox A kijelölt túlélő című filmben (Fotó: Profimedia)

Michael J. Fox arról is beszélt, hogy a színészet helyett most az írásra fókuszál. Eddig három könyvet publikált, a negyedik november 17-én jelenik meg. Elmondta, hogy már gitározni sem tud olyan jól, mint anno, nehézkessé vált lefogni a húrokat.

Michael J. Fox jövőre lesz hatvan éves, és a Parkinson-kór ellenére pozitívan áll a mindennapokhoz. „Az élet jó dolog” – zárta mondandóját. 

A Parkinson-kór vagy „reszkető bénulás” (paralysis agitans) az Alzheimer-kórhoz hasonlóan lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség.[1] Az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, viszont kezelhető. (Wikipedia)

(FOX

Lehet vele élni: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top