nlc.hu
TV-sztárok

Polgár Zsuzsa ijesztő története

A sakkfenomén Polgár Zsuzsa ijesztő történetet osztott meg: „Egy férfi ki akart lökni a harmadik emeletről”

Polgár Zsuzsa aktív pályafutása alatt a világ egyik legerősebb sakkjátékosa volt, amit sokan nem néztek jó szemmel.

Az 51 éves Polgár Zsuzsát az 1980-as évektől a 2000-es évek elejéig tartó pályafutása alatt az egyik legjobb sakkozóként tartották számon a világon. Sokáig férfias sportnak, elfoglaltságnak tartották a sakkot, ezért sokan meglepődtek, amikor a Polgár-nővérek letaszították a trónról az addig nagyon sikeres férfi versenyzőket. Voltak, akiknek nem tetszett a menetelésük, ezért sok akadályba ütköztek. Polgár Zsuzsa egy ideje szinte mindennap megoszt egy olyan történetet, amelyben érzékelteti, hogy a nőket sokáig nem becsülték meg a sportágban.

One time when I was a teenager (already #1 rated female in the world), a male 4-5 years older made unwanted sexual...

Közzétette: Susan Polgar – 2020. november 20., péntek

„Tinédzser koromban, amikor már a világ legjobb női sakkozója voltam, egy 4-5 évvel idősebb férfi kéretlenül közeledett hozzám szexuálisan. Amikor visszautasítottam, le akart lökni a harmadik emeleti erkélyről, ahol egy nagyon fontos verseny miatt tartózkodtunk. Szerencsére el tudtam szökni, és az eset után fokozottan figyeltek rám a verseny alatt. Képzeljétek el, milyen lehet ilyen körülmények között versenyezni. Ez csak egy a megszámlálhatatlan rémálomból” – osztotta meg a szörnyű történetet a közösségi oldalán Polgár Zsuzsa. 

Az egykori sakkozó arról is beszélt korábban, hogy egy férfi versenyző azt mondta neki, a sakktábla helyett a konyhában lenne a helye, valamint arra is volt példa, hogy azt mondták neki, túl kicsi az agya, túl csúnya, és hogy csak azért nyert, mert az ellenfele éppen beteg volt.

Ha segítségre van szükséged:

NANE SEGÉLYVONAL

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

06 80 505 101

hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22 és szerda 12-14 óra között

PATENT EGYESÜLET

A jogsegély elérhető telefonon szerdánként 16 és 18 óra között és csütörtökönként 10 és 12 óra között a 06 70 220 2505 mobilszámon, illetve e-mailen a jog@patent.org.hu címen folyamatosan.

polgár zsuzsa

Polgár Zsuzsa (Fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top