nlc.hu
TV-sztárok

Elismerés Benedek Tibornak

Benedek Tibor lett az elmúlt 20 év legjobb vízilabdázója

Kásás Tamás és Varga Dénes is bekerült az álomcsapatba.

A júniusban elhunyt Benedek Tibor lett az elmúlt 20 év legjobb vízilabdázója a Total Waterpolo szaklap szavazásán. A sorrend 40 zsűritag voksa és több mint 50 ezer közönségszavazat alapján alakult ki a sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak, és a háromszoros olimpiai bajnok Benedek toronymagasan végzett az élen.

Az álomcsapatba bekerült a szintén 3 ötkarikás játékokon aranyérmes Kásás Tamás és Varga Dénes is. Rajtuk kívül a szerb Vladimir Vujasinovic és Filip Filipovic, a spanyol Ivan Perez és a horvát Josip Pavic kapott helyet a legjobbak között.

Benedek tibor

Gyertyás megemlékezés a Hajós Uszodánál Benedek Tibor emlékére 2020. június 18-án (Fotó: MTI / Mónus Márton)

A nőknél az amerikai Maggie Steffens diadalmaskodott.

A Total Waterpolo által közzé tett második csapatokban a magyarok közül a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál Kiss Gergely neve szerepel.

A 40 fős szakmai zsűriben magyar részről Varga Zsolt, a Ferencváros edzője; Varga Dénes, az FTC játékosa; Bíró Attila női szövetségi kapitány és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt.

(MTI)

Még több megható megemlékezés Benedek Tiborra az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top