nlc.hu
TV-sztárok

Újabb változás Fülöp herceg állapotában

Átszállították egy másik kórházba Fülöp herceget, újabb vizsgálat vár Erzsébet királynő férjére

Tovább kezelik Fülöp herceg fertőzését, és a szívét is kivizsgálják.

Átszállították Fülöp herceget egy másik kórházba, ahol szívét vizsgálják majd – idézi a Buckingham-palota közleményét a Telegraph nyomán a hvg.hu. Az újabb intézményben – a St Bartholomew kórházban – a kivizsgálás mellett tovább kezelik a herceg fertőzését is.

Fülöp herceg 2020 nyarán

Fülöp herceg 2020 nyarán (Fotó: Profimedia)

Hogy a hercegnek milyen szívpanaszai lehetnek, azt nem fejtette ki a közlemény. 

A 100. évében járó Fülöpöt február 16-a óta kezelik egy fertőzéses megbetegedéssel a VII. Eduárd királyról elnevezett kórházban. II. Erzsébet férjét azért kellett kórházba vinni, mert rosszul lett, de állítólag nem volt komoly egészségügyi vészhelyzet, csak orvosa jobbnak látta, ha megelőző intézkedésként beszállítják. A CNN forrása szerint a herceget autóval – tehát nem mentővel – vitték be. Saját lábán ment be a kapun, rosszulléte pedig nem a koronavírushoz köthető. 

Fülöp 2017-ben vonult vissza a közélettől kora miatt, azóta többször is járt kórházban. II. Erzsébettel a koronavírus első hulláma alatt költöztek a windsori kastélyba a Buckingham-palotából. Januárban mindketten megkapták az első védőoltást.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top