nlc.hu
TV-sztárok

Így él válása után Galambos Dorina

Így él válása után az egykori megasztáros, Galambos Dorina

A 38 éves Galambos Dorina a magánélete helyett a szakmai munkájával igyekszik felhívni magára a figyelmet. Jelenleg is négy zenekara van.

Galambos Dorina 2003-ban, a Megasztár első szériájában tűnt fel, a versenyben a 11. helyen végzett. Az akkor alig 20 éves előadó az énekhangján kívül azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy összejött a tehetségkutató egyik zsűritagjával, Pély Barnával. 2005-ben kiadta első lemezét Játékország címmel, illetve felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára. 2006-ban saját valóságshow-t kapott a Viva TV-n, ahol párjával közös életébe engedett betekintést. 

Galambos Dorina

Galambos Dorina egykor és most (Fotók: smagpictures.com/Csibi Szilvia/Birton Szabolcs)

2008-ban Hudák Zsófi nagybőgőssel alapította meg a mai napig is létező Mrs. Columbo zenekart. 2010-ben lediplomázott. 2012-ben Játszd Újra! című saját szerzeménye bekerült a A Dal legjobb 30 dala közé. Ebben az évben párjával egymás ellen indultak a dalversenyben.

„Dorinával a munkánkat mindig is a legnagyobb összhangban tudtuk végezni. Eddig sem volt, és ezután sem lesz csatatér az otthonunkból. Dorina és a Mrs. Columbo a progresszívebb vonalat képviselik, így nem is lehetne összehasonlítani a dalainkat” – mondta erről akkoriban a United frontembere.

2013-ban a Mrs. Columbo első, (re)make up című lemeze „Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram Díjat nyert. Szintén 2013-ban, 10 közösen töltött év után házasságot kötöttek Pély Barnával.

Galambos Dorina és Pély Barna 2009-ben (Fotó: Smagpictures.com/Csaba Schumy)

Galambos Dorina és Pély Barna 2009-ben (Fotó: Smagpictures.com/Csaba Schumy)

Az énekesnő 2015-ben újabb zenekart alapított, a pszichedelikus blues-rockot játszó River of Lustot. Férjével akkor már évek óta nem nyilatkoztak a magánéletükről, épp ezért volt meglepetés, amikor 2018-ban bejelentették, hogy elválnak

„Élvezem, hogy akkor fekszem és kelek, amikor akarok, és oda megyek bulizni, ahová csak jólesik. Tulajdonképpen a második gyerekkoromat élem” – beszélt a válás utáni életéről 2020-ban a Story magazinnak Dorina, aki ugyanott elárulta azt is, hogy bár sokan ostromolják, nem szerepel a tervei között, hogy újra megházasodik, ahogy azon sem gondolkozik, mikor születik gyermeke. 

Az énekesnő néhány héttel a világjárvány előtt jelentkezett új zenekarával, az elektronikus irányvonalat képviselő DIORÁ-val. Mindemellett csatlakozott az YZZO nevű formációhoz is. Az együttes INHALE/EXHALE címmel adta ki debütáló lemezét.

„Feszkólevezetésként: pilátesz/jóga délután, főzőcskézés, zongorázás, filmezés vagy könyv, vagy elhúzok a húgomhoz, megtutujgatom a kiskutyáját, lenyírom a füvet a kertben – ez időszakos, de ahogy elnézem, előbb fogok füvet nyírni, mint koncertezni, de inkább ne legyen igazam! Ha minden kötél szakad, akkor metált hallgatok” – mesélte az énekesnő a Phenomenon magazinnak, hogyan telnek mostanság a mindennapjai. 

Megasztárosok egykor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top