nlc.hu
TV-sztárok

Demi Moore után szabadon: várandós kismamák a címlapon

Demi Moore-hatás nálunk és külföldön: gyönyörű várandós nők, akik megmutatták a meztelen valóságot

Nem Tápai Szabina az első híres nő, aki várandósan, ruha nélkül mutatta meg: büszke a testére, és fontos, hogy anyaként is nőnek érezze magát.

Idén huszonkilenc éve annak, hogy a második gyerekével várandós Demi Moore meztelenül pózolt a Vanity Fair magazin címlapján. 

A várandós Demi Moore meztelen fotósorozata nagy port kavart 29 évvel ezelőtt

A várandós Demi Moore meztelen fotósorozata nagy port kavart 29 évvel ezelőtt

“Nagyon jól emlékszem az egészre. Azt is látom, milyen hatással volt ez a világunkra, a nőkre, ez egyfajta engedélyt adott arra is, hogy elfogadjuk magunkat várandósan. Egyúttal ez volt az a pillanat, amikor önmagam voltam és ezt ki is tudtam fejezni, nem akartam magam másnak mutatni, mint ami voltam” – emlékezett vissza nemrégiben a színésznő Naomi Campbell online műsorában. A fotósorozatról akkor sokat beszéltek, ma pedig ikonikusnak számít, és több ismert nő Demi inspirálására mutatta meg a csupasz valóságot. 

Demi Moore-hatásnak nevezik azt, ami 29 éve az ő meztelen fotósorozatával kezdődött: 

Britney Spears várandósan és meztelenül a címlapon
Megnézem
Összes kép (8)

A fenti példákból is jól látható, nem csak Demi Moore tartotta fontosnak, hogy megmutassa, milyen szép az a változás, ami a terhesség alatt végbemegy. Sok ismert nő érezte úgy, hogy fontos üzenete van egy ilyen képnek, legutóbb például Tápai Szabina, aki elmondta, miért mondott igent a BEST magazinnak. 

BEST magazin

BEST magazin címlapján Tápai Szabinát és Kucsera Gábort egy nagy masni takarta

„Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy egy kismamának sem kell szégyellnie magát, ha esetleg itt-ott kerekebb az alakja. Nehezen viselem, amikor olyat hallok: »Te már anyuka vagy, ne legyél szexi!« Miért?! Igen, lett három gyerekem, de szerintem édesanyaként nem kell állandóan nyakig begombolt ingben lennem. Nő vagyok!” – mondta a BEST magazinnak Tápai Szabina, gyakorlatilag ezzel ugyanazt akarta üzenni az embereknek, mint Gombos Edina évekkel korábban

Gombos Edina 2015-ben vetkőzött le, amikor a második gyerekével volt várandós

Gombos Edina 2015-ben vetkőzött le, amikor a második gyerekével volt várandós

„Tudtam, hogy ezzel nagy port fogunk kavarni, nem mindenkinek fog tetszeni” – mondta Gombos Edina a címlap megjelenése után az Aktívnak. Akkor kapott a műsorvezető hideget-meleget, akadtak, akik szerint ez abszolút magánügy, de a második gyerekével várandós tévés büszke volt a fotókra, mint mondta: a fotókkal meg akarta mutatni, hogy a várandós kismama is nő. 

De említhetnénk Tölgyesi-Khell Cynthiát, aki szexis fotósorozatra mondott igen szintén a BEST magazinnak, amikor a hatodik hónapban volt, vagy ott van Növényi Norbert és Mariann, akik a Story magazinnak álltak meg.

Növényi Norbert és Mariann a Story fotózásán

Növényi Norbert és Mariann a Story fotózásán (Fotó: smagpictures)

Szintén a Story fotósorozata volt, amikor az első gyerekével várandós Kulcsár Edina szinte meztelenül állt a kamerák elé.  “Várandósnak lenni annyira szép dolog! Vannak nők, akik szerint takargatni kell az ilyen pocakot, de én büszkén vállalom. A sorozat picit szexibb, picit vagányabb, de mi elégedettek vagyunk.”” – mondta akkor.

Kulcsár Edina őszre várja kisbabáját, ezért is volt fontos számára, hogy csodálatos képsorozat örökítse meg áldott...

Közzétette: Story – 2018. augusztus 29., szerda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top