Beatrix hercegnő várandós – Őszre várja az első gyermekét II. Erzsébet kedvenc unokája

nlc | 2021. Május 19.
Ősszel fog megszületni Beatrix yorki hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi első babája.

Tavaly nyáron a legnagyobb titokban házasodott össze II. Erzsébet kedvenc unokája, Beatrix yorki hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi olasz üzletember. Bár a járvány miatt többször le kellett mondaniuk az esküvőt. Végül július 17-én tartották meg a ceremóniát, de csak 30 embert hívtak meg, bulit pedig nem tartottak. A hercegnő, aki nagyon szoros kapcsolatot ápol nagymamájával, tisztelete jeléül, a királynő egyik régi ruhájában mondta ki az igent.

Nem kellett sokat várni a gyermekvárás örömteli hírére sem. A brit királyi család május 19-én, a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be, hogy:

Beatrix hercegnő gyermeket vár.

Erről már értesítették a királynőt is, és természetesen mindkét család hatalmas örömmel fogadta a hírt.

Beatrix yorki hercegnő születendő babájának a nemét egyelőre nem árulták el, csak annyit közöltek, hogy a házaspár őszre várja a gyereket. A baba II. Erzsébet királynő 12. dédunokája lesz.

Edoardo Mapelli Mozzinak azonban nem a most születendő baba lesz az első gyermeke. Korábbi kapcsolatából, 2016-ban már született egy fia. A most ötéves Christopher Woolf sok időt tölt apjával, és annak új feleségével, a brit királynő unokájával.

Beatrix a férje oldalán vett részt nagyapja, Fülöp herceg áprilisi temetésén, és akkor már várandós volt. A brit újságírók szerint Beatrix még április elején elmondhatta imádott nagypapájának, hogy első gyermekét várja.

(Kiemelt kép: Steve Parsons / POOL / AFP)

Gyerekek a brit királyi családban:

Exit mobile version