nlc.hu
TV-sztárok

Hosszú Katinka a tokiói olimpia utáni terveiről

Hosszú Katinka: nem egy ilyen olimpia után szeretném abbahagyni

Egyelőre nagyon fáradtnak érzi magát Hosszú Katinka a tokiói olimpia után, de elmondta, miért nem szeretné abbahagyni az úszást.
Hosszú Katinka

Hosszú Katinka interjút adott a Magyarock YouTube-csatornának, a háromszoros olimpiai bajnok úszó a csalódást keltő tokiói olimpiai szerepléséről is beszélt.

Az Index által észrevett interjúban Katinka azt mondja, az olyan sportolók, mint ő vagy Cseh László, egyfajta „dobozban” vannak, akiktől az emberek imidzseket várnak el, ami a különböző helyzetekre adott reakciókat jelenti. Ezt szerinte sokkal nehezebb kezelni, mint egy-egy eredményt kezelni.

Hozzátette, hogy az eredmények után nem csak magukkal, hanem a külvilág felé is el kell számolniuk. Szerinte a Hosszú Katinka-imidzs lényegében saját életet él, ami olykor nagyon eltávolodik tőle, máskor pedig igazán magához közel állónak érzi.

Hosszú Katinka beszélt arról is, hogy miért nem szeretné a rosszul sikerült tokiói olimpia után befejezni a pályafutását.

Szerencsés helyzetben vagyok, mert úgy gondolom, hogy sikerült mindent elérnem, amit el lehet. Az érmek, a világcsúcsok, minden, amit el szerettem volna érni, az sikerült. Ilyen szempontból nekem már ez az olimpia is egy bónuszolimpia volt. Azért mondtam, hogy nem fogom abbahagyni, mert nagyon szeretek úszni, versenyezni, edzeni. Úgy gondolom, hogy ennél bőven tudok jobb lenni, és nem egy így sikerült verseny után szeretném abbahagyni

– mondta Hosszú Katinka.

Azt is elárulta, hogy egyelőre nagyon fáradtnak érzi magát, szüksége van időre, feltöltődésre, ezért most a családjával fog sok időt tölteni.

(Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás)

Vélemények Hosszú Katinka olimpiai teljesítményéről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top