nlc.hu
TV-sztárok

Fodor Rajmund családja

Fodor Rajmund, olimpikon vízilabdázónk lánya is profi sportoló lett

Fodor Rajmund a 2000-es évek egyik legnépszerűbb vízilabdázója volt. Így alakult az élete az elmúlt években.

Ha a magyar vízilabdázókra gondolunk, Fodor Rajmund is egészen biztosan ott van az elsők között, akik bevillannak. A vízilabdázó ma már sikeres edző, és családapa.

Fodor, az éremgyűjtő

Fodor Rajmund kétszeres olimpiai-, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó 15 évesen érte el élete első igazán nagy sikerét: az 1991-es, junior világbajnokságon a bronzérmes csapat tagjaként, majd egy év múlva a junior Európa-bajnok címet is megszerezte a Sopron csapatával. Innentől kezdve sorra gyűjtötte a dobogós helyezéseket a Európa – és világbajnokságokon, és természetesen, a magyar bajnokság sem maradt ki.

Fodor Rajmund olimpikon

Fodor ma már sikeres edző
(Fotó: Streeter Lecka / Getty Images North America / Getty Images via AFP)

Hosnyánszkyhoz hasonlóan Fodor is játszott az olasz Fiorentinában, ő is két alkalommal tért vissza a csapathoz. Kétszer is átélhette az  olimpiai győzelem felemelő érzését. A válogatottal diadalmaskodott a 2000-es (Sydney), és a 2004-es (Athén) olimpián. Az évek alatt játszott az FTC és a Honvéd színeiben is, és a megmérettetéseken sorra nyerte csapataival a dobogós helyezéseket.

Sportolóból edző

2013-tól már nemcsak játékosként, hanem játékvezetői feladatokat is ellátott. 2014-től új korszak kezdődött a sportoló életében: a Vasas vízilabda ifjúsági csapatának edzője lett. Tavaly kinevezték a Kaposvári VK és a Polo Academy Budapest szakmai igazgatójának.

Fodor Rajmund és felesége
Megnézem
Összes kép (3)

Fodorról idő közben az is kiderült, hogy nemcsak a sportban jó: énekelni is tud, amit 2018-ban be is bizonyított a TV2 Nagy duett című műsorában Wolf Kati párjaként. 2019-ben részt vett a TV2 Exatlon Hungary című sportrealityjében, ahol a Bajnokok csapatát erősítette – ahol nem mellesleg teljesen átalakult a teste.

Legutóbb Szécsi Zoltánnal együtt az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság edzésén adták át tapasztalataikat az indulóknak. Fodor imádja a Balaton és a Dunát is, Balaton-átúszásban bronzérmet is szerzett.

Ami a magánéletét illeti, a legtöbb magyar sportolóhoz hasonlóan ő sem a szerelmi életével került a címlapokra. A sportoló felesége Fonyódi Bernadett, aki Fonyódi Péter zenész lánya. Legutóbb 2019-ben adtak egy nagyobb interjút, akkor így fogalmaztak. „Vigyázunk a házasságunkra. Mindaz, amit megteremtettünk, felbecsülhetetlen értékkel bír. Ezt mindketten tudjuk, érezzük, mint ahogy azt is, hogy mennyire sérülékeny. A mindennapi gondok súlya alatt vagy egy-egy vita alkalmával mi sem csillogó szemmel nézünk egymásra. De a kapcsolatunk alapja biztos, és ez mindenen átsegít.”

A párnak egy lánya, Nadine és egy fia, Damián született. 

Nadine is profi sportoló lett, ő a ritmikus sportgimnasztikát választotta.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top