nlc.hu
TV-sztárok

Hosszú Katinka édesapja a lánya olimpiai szerepléséről

Hosszú Katinka édesapja: „A lányom Shane Tusup mellett volt a legjobb” – az olimpiai kudarc okairól vallott Hosszú István

Hosszú István önmagát hibáztatja lánya tokiói olimpiai kudarcáért.

Hosszú Katinka édesapja, Hosszú István, az egykori válogatott kosárlabdázó a Story magazinnak beszélt a saját és lánya érzéseiről. „Van egy kis lelkiismeret-furdalásom, mert januárban beszélgettünk Tokióról. Mindketten tudtuk, hogy ez a pandémiás időszak nem kedvezett a felkészülésének, de nem akartam, hogy 5-6 év múlva megbánja, és azt mondja: ’Kár, hogy kihagytam Tokiót!’ Úgyhogy végül azt javasoltam, próbálja meg. Igaz, egyikükben sem merült fel, hogy nem egy újabb olimpiai címmel fog hazatérni” – vallotta be Hosszú István. 

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka egy 5. és egy 7. helyet szerzett Tokióban (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Elmondása szerint Katinka most kicsit egykedvű,  de annyira nincs letörve; le kell ülepednie a történteknek. Hosszú István szerint az is fő probléma volt, hogy Katinka nem találta meg a megfelelő edzőt. „Shane-nel ők ketten azért valamit nagyon tudtak. Ők együtt elképesztően jók, már-már legyőzhetetlenek voltak. Ez az eredményeken is látszik. Vitathatatlan, hogy a lányom Shane Tusup mellett volt a legjobb” – jelentette ki Hosszú István. Hogy a világklasszis páros valaha újra összeáll-e, arra az édesapa sem tudja a választ: „Nem hiszem, de először várjuk meg, Katinka egyáltalán hogyan dönt az úszással kapcsolatban.”

Bővebben a legfrissebb Story magazinban!

Story - nyitó

Olvass még Hosszú Katinkáról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top