nlc.hu
TV-sztárok

Nem büntetik a Barátok közt leszbikus csókját

Médiahatóság: nem volt törvénysértő a Barátok közt leszbikus csókja

A homofób törvény működésének egyik próbatétele volt a Barátok közt című RTL Klub sorozat egyik júliusi adásában látható csókjelenet, és a hatóság most úgy döntött, hogy nincs itt semmi látnivaló.

Állampolgári bejelentésre a Médiahatóság, vagyis az NMHH megvizsgálta a Barátok közt című napi sorozat egyik epizódját, melyben két szereplő között egy leszbikus csók csattant el. A hatóság arra a megállapításra jutott, hogy a jelenet miatt nem indít eljárást, mivel az nem képezte a műsorszám meghatározó, lényegi elemét, fő mondanivalóját – írja az Index.

Az ikonikus épület a Kós Károly tér 4. szám alatt (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az ikonikus épület a Kós Károly tér 4. szám alatt (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A hatóság szerint a nemzetközi felháborodást keltő homofóbtörvény alapján azokat a műsorokat kell a 18 éven aluliaknak nem ajánlott, V. kategóriába sorolni, amelyeknek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése.

A Barátok közt sztárjai az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top