nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: Ennyit változott Szőke Zoltán

Totem: Ennyit változott Szőke Zoltán az elmúlt 15 évben

Két évvel azután, hogy távozott a Barátok köztből, végleg véget ért az RTL Klub sorozata. Szőke Zoltán életében viszont nemcsak ez volt az egyetlen változás, újranősült, új munkakörben is kipróbálta magát, illetve azt is, milyen nem színészként kamera elé állni.

Szőke Zoltánt az ország Berényi Miklósként ismerte meg, a nem feltétlenül tisztességen játszó építési vállalkozó volt Barátok közt című sorozat egyik fő karaktere. A színész ugyan 2019-ben otthagyta az RTL Klub népszerű sorozatát, de Berényi Miki később visszatért a képernyőre, neki is jutott szerep a fináléban.

Szőke Zoltán

Szőke Zoltán akkor és most. (Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / TV2 )

Távozásakor Szőke Zoltán így nyilatkozott a sorozatban töltött évekről, és arról, miért döntött úgy, új élet vár rá. „Hálás vagyok az elmúlt 21 évért, amit a Barátok közt sorozatban töltöttem, ugyanis ez vezetett a felébredésemhez. Berényi Miklóst alakítva oly sokat voltam intrikus szerepben, hogy rájöttem, milyen rossz lenne, ha ilyen emberekkel lenne tele a világ. A sorozatban sokszor elbagatellizáltunk és sárba tiportunk olyan elveket, mint a barátság, a család, a becsület, az adott szó, a tisztelet. Gondoljunk csak bele, hogy milyen szinten van nevelő hatás a tévének! A nézők komolyan veszik a látottakat, és azonosulnak vele.”

Ugyan a távozása után visszavonult, Budapestről vidékre költözött, új munkát talált az erdőkertesi művelődési ház intézményvezetőjeként. „Eddig is nagyon jól éreztem magam a bőrömben, igyekeztem mindig a maximumot kihozni magamból azzal kapcsolatban, amit csináltam, de most újra úgy vagyok a helyemen, ahogyan azt régen szerettem volna” – mesélt a váltásról. 

Szőke Zoltán
Megnézem
Összes kép (4)

A színész persze az elmúlt években sem fordított teljesen hátat a tévézésnek, feltűnt a TV2  Nicsak, ki vagyok? című műsorában bagolyként, illetve az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatban, augusztustól pedig a Totem című kalandrealityben láthatjuk viszont. Elmondása szerint azért mondott igent a felkérésre, mert egyszerre lesz neki otthonos a közeg, hiszen imádja a vadregényes tájakat, illetve azért is, mert van benne némi kihívás egy életmódváltás miatt, két éve ugyanis áttért a vegetarianizmusra. 

Realityben szerepelni persze nem jelenti azt, hogy visszatért a színészkedéshez, a szakmához, amit hosszú évtizedeken át űzött. Az újvidéki születésű Szőke Zoltán az újvidéki Művészeti Akadémián végzett 1991-ben, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz szerződött, 1998-ig volt a társulat tagja. Majd jött a Barátok közt. „Nem mondom azt, hogy kiégtem, mert az egy más történet. Ha ehhez párosul, hogy az embernek csökken a motivációja az iránt, amit csinál, előbb-utóbb – ahogy én is ráébredtem –, akkor ezt most kell abbahagyni…” – nyilatkozta 2021 tavaszán a Tv2-nek.

Szőke Zoltánnak az elmúlt egy évtizedben pedig nemcsak a szakmai életében történtek változások, a színész és első házassága 2012-ben ért véget. A házaspárnak két fia született, és mindketten feltűntek a Barátok köztben Bence a fiatal Berényi Miklóst alakította, Zoltán pedig a fiatal Berényi Zoltán szerepét öltötte magára. Szőke Zoltán 2017-ben újranősült, egykori osztálytársát, Annamáriát vette feleségül, aki így nyilatkozott szerelmükről az esküvő előtt. „Az én sorsom már évekkel ezelőtt eldőlt…Amikor huszonhárom év után újra megpillantottam Zolit az osztálytalálkozónkon. Amikor megöleltük egymást, azt éreztem, hogy végre hazataláltam.” 

Megnézem
Összes kép (2)

Magyar sztárok akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top