Sztárok

Vajna Tímea elment ugrálni egyet a TV2-be – Nicsak, ki vagyok? kritika

Ismét üdvözlünk mindenkit a duplikált tévéműsorok hazájában. Egy héttel az RTL-es Álarcos énekes után, a TV2 is elindította a saját, jelmezbe bújtatott celebes műsorát. Megnéztük, hogyan muzsikált a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada.

Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada. Most komolyan? Ettől rövidebb cím nem lett volna a kreatív kollégák tarsolyába? Lehetett volna simán Nicsak, mi vagyok? vagy Plüssbe bújt celebek, vagy Jelmezbe zárt celeb, vagy Rejtélyes énekes, vagy bármi, de ezt ki tudja megjegyezni? Persze lehet jó a műsor, a címe ellenére. A TV2 leszerződtette Kajdi Csabát, alias az Instagram Cyláját. Hogy a megmondóember népszerűségéből, és követőbázisából, hogyan tudnak előnyt kovácsolni a csatornánál, arra a múlt heti Álarcos énekes kritikákban már kitértünk.

Ellentétben az RTL-es műsorral, ez élőben megy, ami ennél a formátumnál tényleg nem sokat számít, mindössze annyit, hogy a néző az okostelefonon nyomkodhatja a szavazatokat, vagyis beleszólhat, hogy kinek az arcáról kerüljön le a maszk.  Itt négy helyett hat híresség próbálja kideríteni, hogy ki van éppen a plüsskosztümben, és a kétszer három fős celebcsapat egyébként versenyezik is egymással. A lényeg, hogy a leggyengébb HÁROM maszkos pakolhat, és egy hét múlva már nem kell azon aggódniuk, hogyan mennek ki a mosdóba a méretes jelmezben.

Csapjunk bele

A műsor házigazdája Tilla, aki pont úgy nyomja le rutinból ezt is, mint bármilyen műsort, amit ő vezet. Itt is végighallgattuk, hogy szupertitkos módon érkeznek meg a show-ba a maszkba bújt celebek. A korábban már említett, kétszer háromfős nyomozócsoportok tagjai: Judy, Ábel Anita, Majka, Hajós András, Ganxsta és Kajdi Csaba. 

Az már a bevonulás után három perccel érezhető volt, hogy Majorosnak mintha nem lenne a szíve csücske Kajdi, hát majd meglátjuk, mi lesz. Nagy kérdés, melyik szerkesztő gondolta azt, hogy a bevonulás utáni, érdektelen beszélgetésben van tíz perc, azt nem tudjuk. Vagy csak ki kellett tölteni azt a tíz percet, amennyivel korábban kezdtek, mint az RTL? Mert ez az asztal feletti keresztbeóbégatás pont az a rész, amiről az ember kimenekül a céges karácsonyi buliról is.

Kisfilmek mellett Tilla is csepegteti az infókat a versenyzőkről, és tizenöt perccel a Nicsak, ki vagyok? indulása után elkezdődik az első produkció. Egy katonás, küzdősportos bagoly nyitja a műsort, aki németül dalol. Milyen kár, hogy pont idén skippeltük az Eurovíziót, mert a mögötte vonagló sétapálcás, bőrszerkós, táncos fiúkkal simán nyertünk volna. De térjünk vissza a műsorhoz. Véget ért a produkció, és most egymást túlharsogva tippelnek a sztárcsapatok, hogy ki öltözött fácántollas bagolynak. Kajdi máris beveti a nagyágyút: „Vonuljál csak végig döngölő léptekkel a színpadon!”. Vagyis ő mintha Schobert Norbira tippelne. Ganxsta szavaira pedig felszaladhatott pár ember vérnyomása a vezérlőben, amikor arra tippelt, hogy Csepregi Évát rejti a maszk, aki egy hete esett ki az RTL-es műsorból. Ide most tennénk egy fejet csapkodós emojit, ha Facebook-posztot írnánk. Ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be, de a tippelős, kiabálós rész háromszor annyi időnek tűnik, mint maga a produkció.

A játék menete, hogy a 3-3 tippből a két csapatnak 1-1 tippet kell összehoznia. Így már értjük, hogyan lesz NÉGY celebprodukcióból a végén 3,5 órás műsor… 30 perccel a kezdés után lement EGY produkció, és van két tipp, amire aztán szavazhat a drága követő, rajongó, néző. A sztárcsapatok végső döntőse szerint Kamarás Iván és Pápai Joci. Mondjuk, amikor szavazás alatt Tilla plusz két információt bedob: spiritualitás és hétköznap, akkor mi is hangosan üvöltjük, hogy Fenyő Iván, mert ő játszik hétköznap a Mintaapákban, és ő jár világsztárokkal elvonulni spirituális megújulásra. Bagoly lelép, majd az adás végén kiderül, hogy le kell-e vetkőznie.

Érkezik az Asztronauta. A forgatókönyv megint ugyanaz, és az űrhajós kiejtése alapján a bennünk élő angoltanár sírva felkiált, hogy EMILIO van a jelmezben. Ám amikor kiderül, hogy hősünk januárban az Egyesült Államokban járt, akkor már Jollyt mondanánk (az Instája szerint ő járt januárban az USA-ban). Asztronauta rosszul lesz a jelmezében, és tépkedi magáról ruhát kínjában. Tippelés, szavazás, a szokásos körök. A segítség a szavazóknak a duett és a reality. Mondjuk mi, hogy Jolly, vagy Emilio. De nem kell nekünk hinni. A celebek egyébként Anettkára és Berkes Olivérre tippelnek. Szavazás vége, jöhet a harmadik versenyző.

Kapunk még Szőrmókot, aki mögött részeg cápák táncikálnak. Volt Katy Perrynek az az agyonekézett Super Bowl-fellépése 2015-ben, hát a TV2 most elhozta nekünk, annak az ikertestvérét. Szerintünk Balázs Andi énekelte el minden idők legidegesítőbb gyerekdalát. Ezen a ponton találkozott a tippünk Majkáéval, ugyanis ő is rágondolt. A végső két tipp: Vajna Tímea és Tápai Szabina. Mi tagadás, Vajna Tímeát szívesen megnéznénk még vagy 10 jelmezben.

katy perry, magyar celeb, nicsak ki vagyok

Katy Perry és a cápák, magyar celeb és a cápák a Nicsak, ki vagyok! alatt

Újabb produkció, újabb tippelés, újabb kiabálás, és mindez reklám nélkül. Az olaszul éneklő polip produkciója is hozna nekünk egy ezüstérmet az Eurovízióról látványban, és csodás hangban is. Esetében Péter Szabó Szilvire és Rúzsa Magdira tippeltek a sztárok. Véget ért az első kör, és akire a LEGTÖBB szavazat érkezett (értsd, a legkönnyebb volt kitalálni a kilétét az emberek szerint), annak le kell vennie a maszkot. Ha az adott csapat helyesen tippelt, nyert egy pontot. Ennek alapján kiderült, hogy a bagoly:

SZŐKE ZOLTÁN

A Nicsak, ki vagyok! első kiesője, Szőke Zoltán (Fotó: Sajtószoba)

Sokkot kaptunk mi is attól, hogy 21 év Barátok közt után, ex-Berényi Miklós bagolyként debütált a TV2-nél. És buktuk mi is Fenyő Ivánt, ahogyan a celebek Kamarást és Pápait. Polip, Asztronauta és Szőrmók további körökben énekelnek. Azonban, amikor a második körben Szőrmók a Born to the USA-t dalolta, és arról beszélt, hogy elszökött a madara, akkor már a hétvégi lottó kettesünket is feltettük volna Vajna Timire, mert ő szeretne mindennél jobban az USA lánya lenni.

A Nicsak, ki vagyok? Szőrmókjáról sokaknak Vajna Timi ugrott be elsőként (Fotó: Sajtószoba)

Ettől függetlenül ezen a síkon kezdtünk bealudni, mert ugyanolyan maszkban, ugyanazok az emberek kijöttek a színpadra HÁROM(!) körön át, majd jött a féktelen kiabálás a találgatásokkal. Ez ment egészen 3,5 órán át, aminek a végén kiderült, hogy:

Asztronauta = Jolly (mi mondtuk!)

Szőrmók = Vajna Tímea

Továbbjutott a szuperdöntőbe a polip, róla még nem derült ki, hogy kicsoda.

A Nicsak, ki vagyok? –a rejtélyek színpada, tippelés szempontjából túl sokat elárul a nézőknek, jelmezek tekintetében pedig olyan, ahogyan Kelet-Európában elképzelnek egy hollywoodi szuperprodukciót. Majdnem, majdnem, de mégsem. A TV2 szokás szerint húzza a műsort, mint a rétestésztát, a lendület vagy a feszesség bőven ráférne az adásra. Mondjuk, furcsa úgy beültetni valakit egy ilyen műsorba tippelgetni, hogy saját bevallása szerint sem ismeri a celebvilágot. Ám ahelyett, hogy folyton ezt hangoztatja, inkább soroljon fel írókat, költőket, színházi színészeket, vagy akár környezetvédelmi aktivistákat is, mert azzal sokkal többet mutatna, mint az izzadságszagú tippekkel. Hajrá! Tulajdonképpen a két kereskedelmi csatorna készített nekünk két álarcos, éneklős műsort. A kedves néző pedig eldönti, hogy követi ezeket, vagy ledarál valami sorozatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top