Sztárok

Elstartolt az Álarcos énekes: kiderült, ki a Panda, és láttunk kényszerzubbonyos szexi nyúlat, okoshűtőnek álcázott robotot is

Az Álarcos énekes egy új formátum, ami tényleg képes izgalomban tartani az embert, de ehhez kellenek a lelkes, kíváncsi nyomozók is. Megnéztük az első részt.

Üdvözlünk mindenkit a véget nem érő duplikációk földjéről. Mert mi történik újra hétvégén a két legnagyobb kereskedelmi csatornánál? Két, szinte tök egyforma műsort lehet megnézni, vagyis jelmezbe bújt celebek produkálják magukat, hogy a zsűri, nyomozók, megmondóemberek véleményezése után kitaláljuk, hogy ki van a dinoszauruszba oltotta Sárkányfűárus jelmez alatt. Röviden, leegyszerűsítve a két műsorról:

  • Álarcos énekes – RTL – Egy négyfős, sztárokból álló nyomozócsapatnak kell kideríteni, hogy ki énekel a jelmezben. A stúdióban ülő nézők és a nyomozók szavazatai alapján a legkevesebb szavazatot kapott maszkos kiesik, és ezzel együtt az is kiderül, kit rejt a maszk.
  • Nicsak, ki vagyok? – TV2 – Két tippelő sztárcsapat van (összesen hat fő). A hírességek nemcsak énekelnek. Több körön keresztül lépnek színpadra, akit a nézők segítségével a tippelő sztárok lelepleznek, az kiesik.

Egyelőre nem tudjuk összehasonlítani a celebfarsang két verzióját, mert bár az RTL már február második vasárnapján lenyomta az első részt, a TV2 csak egy héttel később, vagyis ezen a héten indítja a saját verzióját.

Az Álarcos énekes látványosan indult (Fotó: RTL Sajtóklub)

Két új arcból, egy már debütált

A két műsorban talán nemcsak az az érdekes, hogy kit rejtenek a Tini Nindzsa-jelmezek, hanem az is, hogy mindkét csatorna kifogott magának két olyan friss megmondóembert, akik a saját platformjukon képesek voltak valami újat mutatni. A TV2 Kajdi Csabát, vagyis az Insta Cyláját ültette be a műsorba, akinek, ha nem vágják le a szárnyait, hagyják, hogy pont úgy „patkánykodjon” a celebekkel, ahogyan a közösségi oldalán is szokott, akkor akár üde színfoltja is lehet a tévézésnek.  A másik sarokban pedig ott van Dancsó Péter, az egyik legnépszerűbb magyar vlogger. A Videómánia YouTube-csatorna arcának leszerződtetésével egyértelműen az Insta-, TikTok-generációt akarja berántani a tévé elé az RTL. Merésznek tűnhet, de ne feledjük el, hogy ez az a csatorna, ami az elmúlt X-Faktor-évaddal nézettségi rekordokat döntött. Megnéztük hát, hogyan szerepelt Dancsó és egyáltalán az Álarcos énekes első része.

Derricken nevelkedett Gáspár odacsap

Istenes Bencét kiemelték a tengerparti környezetből, hogy a Survivor helyett ismét a Nagytétényi útról jelentkezzen. Ő lett ugyanis a műsor házigazdája, az öltözőjét pedig a párjával, Csobot Adéllal osztja meg, aki Sebestyén Balázshoz, Gáspár Lacihoz és Dancsó Péterhez csatlakozott nyomozónak. Innen is üdvözöljük az Álarcos énekes stylistját, aki Való Világot idéző fejdíszt adott Csobot Adél fejére. Ezzel vajon még bejön a Cseh2?

CSobot Adél - Álarcos énekes

Fotó: Csobot Adél / Instagram, YouTube, RTL

Istenes Bence is felöltötte a premierre piros öltönyét, és amolyan európai Justin Bieberként bevonult a színpadra. Már a kezdésnél is többször elmondta, hogy miféle biztonsági intézkedésekkel védik az álarcos énekesek kilétét.

Az álarcok mögött lehetnek énekesek, írók, színészek, politikusok…”

Az Álarcos énekes nyomozói: Gáspár Laci, Csobot Adél, Dancsó Péter, Sebestyén Balázs (Fotó: RTL Sajtóklub)

Az Istenes–Sebestyén baráti csörte ebben a műsorban is folytatódott, Bence ennek fényében odaszúrta, hogy Balázst „csak” az országon belül ismeri mindenki (Istenes pár éve a német X-Faktor egyik házigazdája is), mire Balázs fiatalabb kollégája pocakját szúrta ki. Ment a baráti adok-kapok, háttérben pedig már kaphattunk egy kis ízelítőt a látványos díszletből. Közben Gáspár Laci bekiabálta, hogy Derricken és Columbón nőtt fel, így mindenkit le fog buktatni, és ezzel a műsor el is indult.

Unikornisok és szörnyek

Egy körben két előadó párbajozik. Egy továbbjut, egy pedig a „veszélyzónába”. Jön az Unikornis és a Szörnyecske. Szerencsére, nem a sarki 100 forintosból vették meg a jelmezeket, és ettől (is) vált igényessé, és nem olcsó falunappá a műsor.

Az Álarcos énekes első fellépője egy Unikornis-jelmezes versenyző volt (Fotó: RTL Sajtóklub)

Az Álarcos énekes nem sima éneklős műsor, ha valóban szeretnénk kideríteni, hogy ki van az álarc mögött, akkor nézni kell a kisfilmeket, a jelmezbe bújt emberek magasságát, és az egyéb árulkodó jeleket. Ez pedig kizárja, hogy az adás közben mosogassuk el a levesestálat, és csomagoljuk el a megmaradt rántott húst hétfőre. Amint az unikornis énekelni kezd, kiderül(?), hogy egy férfi lehet beöltöztetve. Gáspár Laci azonnal el is mondja, hogy szerinte a „csávót látjuk, aki mindig repülget a Duna felett”. Segítünk: Besenyei Péterre gondolt. Volt még a tippek között: Hajdú Péter, Tenya, Csollány Szilveszter. Ellenfele a szörnyecske, akinek a humor a fegyvere. A rébuszokban összebeszélő Gáspár Laci és Sebestyén Balázs végig biztosra veszi, hogy Vadon Janit rejti az álarc. Ezen a ponton inkább Gáspár–Sebestyén viszi a show-t, és nem a netes reménység, de ebből még bármi lehet.

Az Álarcos énekes Szörnyecskéje (Fotó: RTL Sajtóklub)

Miközben a műsor szórakoztató, rém idegesítő, hogy nem tudjuk meg a párbaj után, hogy mégis ki van a maszk alatt, de közben pont ez adja a lendületét és az izgalmát az egész formátumnak. A párbaj utáni szavazáson továbbjut a Szörnyecske, így az ő kilétét továbbra is titok övezi. Az Unikornis megy a „veszélyzónába”. A következő körökben találkozunk még a kényszerzubbonyba zárt, szexi Nyuszival, a killer Pandával, a bádog Pávával és az okoshűtőnek álcázott Robottal. A veszélyzóna három énekese közül a zsűri dönti el az adás végén, hogy kinek nem kell jövő vasárnap egy kiló dezodorral befújva bebújni a maskarákba.

Az Álarcos énekes Robot és Páva fordulójának vége (Fotó: RTL Sajtóklub)

Végül killer Panda vette le a maszkot, és ki volt ő? SPOILER Következik!

Az Álarcos énekes három lehetséges kiesője közül a Pandát választották a nyomozók (Fotó: RTL Sajtóklub)

CSEPREGI ÉVA

A műsor első része alapján talán nem is a killer Panda, vagy a szomorú Unikornis a legviccesebb pontja ennek a formátumnak, hanem a folyamatosan egymásra kontrázó nyomozók. Gáspár Laci nemcsak ByeAlex, vagy Puskás Peti oldalán működik remekül egy tévéműsorban, hanem jól láthatóan Sebestyén Balázzsal is. Sokat hiányoltuk évekkel ezelőtt azt a fajta energiát, amit az amerikai Voice-ban Adam Levin és Blake Shelton képviselt, és itt kicsiben ugyan, de ezt megkapjuk. Csobot Adél remekül hozza a mindenért rajongó karaktert, Dancsó eddigi legjobb pillanata pedig határozottan az volt, amikor Bíró Icát Iron Ladynek nevezte. Az mondjuk idegesítő, hogy a kurjongató közönséget jobban hallani, mint magát a produkciót, és ezen a problémán az sem segít, ha szomszédnak agyvérzést okozó magasságig tekerjük a tévé hangerejét.

A műsor előnye, hogy 19:00-kor elkezdik, és 20:30-kor már vége, vagyis nem ezen fog múlni, hogy időben fel tudunk-e kelni hétfőn reggel.

Az Álarcos énekes tényleg jó szórakozás azoknak, akik műsor közben imádnak csoportos Facebook-chatben nyomozni (mint mi), vagy azoknak, akiket még nem szippantott be teljesen a streamszolgáltatók sorozatvilága, és igényük van arra, hogy plüssben ugráló felnőtteket nézzenek. Folytatás most vasárnap, hat új versenyzővel (az eddigi továbbjutók pihennek), és egy konkurens műsorral. Mi várjuk a folytatást, mert sok kérdésünk maradt megválaszolatlan az első adás után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top