nlc.hu
TV-sztárok

Járai Máté-interjú a Portréban

Járai Máté először beszélt édesanyja karácsonyi haláláról: „Lélekben már hosszú évekkel ezelőtt elvesztettem őt”

A színész úgy érzi, a feldolgozási folyamat jóval hosszabb lesz, mint amire számít.

Járai Máté a vasárnap éjfél után képernyőre kerülő Portréban beszél először édesanyja haláláról. A színész karácsonykor, december 25-én vesztette el édesanyját. Elmondása szerint lelkileg már jóval korábban elvesztette olyan szempontból, hogy szenvedélybetegsége miatt nem lehetett rá számítani. 

Járai Máté

Családi tragédiájáról vallott Járai Máté (Forrás: RTL Klub / Portré[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"] – videó)

„Az az egy boldogságom van, hogy az apám kezét fogta, amikor összeesett, ők 50 évet éltek együtt. És tulajdonképpen már nem is tért magához a haláláig” – árulta el a színész, akinek egyfelől váratlan volt a színész számára édesanyja halála, de elmondása szerint már évekkel ezelőtt feladta a küzdelmet: „Láncdohányos volt, nagyon sokat ivott, elképesztően lefogyott, olyan gyógyszereket szedett, amitől enni se jutott eszébe”.

Tizenhat évvel fiatalabb húgával ő maga közölte a megrendítő hírt. Azt mondja, elég volt egymásra nézniük, és máris tudta, hogy mi történt. Egy órán keresztül beszélgettek, és számára az volt a legszomorúbb, hogy nagyon régi emlékeket kellett felidézniük ahhoz, hogy tudjanak valami jóról beszélni. Úgy érzi, a feldolgozási folyamat jóval hosszabb lesz, mint amire számít, mert édesanyja halála nem fájdalmat okoz, hanem szorongást.

Járai Máté a Portréban mesél még az Eszenyi Enikőről szóló, nagy vihart kavart posztjáról, a 2019-es mélypontjáról, a szerepről, aminek eljátszáshoz három gyógyszerre volt szüksége, és arról, hogy őt a koronavírus gyógyította meg.

A teljes beszélgetés március 14-én 00:45 órától látható a Portré című műsorban az RTL Klubon.

Olvass még Járai Mátéról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top